sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Šport Peking

Znižali število tujih nogometašev

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
24.12.2016 15:53

Kitajska bo v sezoni 2017, ki se bo začela marca, znižala število tujih nogometašev v svojih ligah. Namesto petih tujcev bodo kitajski klubi lahko imeli le štiri, od tega bodo lahko istočasno na igrišču le trije, so sporočili iz Kitajske nogometne zveze (CFA).

"Kakovostni tujci so naši ligi dodali energijo, ji povečali zanimivost, toda klubom naložili hudo finančno breme, poleg tega pa odvzeli možnosti za igranje domačim igralcem," so zapisali predstavniki CFA.

Klubi elitne kitajske lige so v letu 2016 za prestope zapravili več kot 400 milijonov ameriških dolarjev. V zadnjem zimskem prestopnem roku so v desetih dneh trikrat podrli azijski rekord v plačilu odškodnine. Do zdaj je rekorder Shanghai SIPG, ki je za Brazilca Hulka plačal 55,8 milijona evrov, isti klub pa bo rekord bržkone popravil že letos, saj je potrdil, da bo v svoje vrste iz Chelseaja za 70,5 milijona evrov pripeljal še enega Brazilca Oscarja. Po poročilih s Kitajske pa naj bi še letos rekordno odškodnino popravil mestni tekmec SIGP, ekipa Shanghai Shenhua, ki je pripravljena za Argentinca Carlosa Teveza plačati 84 milijonov evrov.