stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

VOLITVE 22 Sevnica

V Sevnici le en izzivalec župana Srečka Ocvirka

Piše: STA

Čas objave:
24.10.2022 11:48

Sevniški župan Srečko Ocvirk, kandidat s podpisi volivcev in podporo SLS, ki v tekmi za župansko mesto leta 2018 ni imel tekmeca, se bo v potegovanju za svoj vnovični oziroma četrti polni županski mandat pomeril z izzivalcem Alešem Žibertom. Ta kandidira s podpisi volivcev, pri njegovi županski kandidaturi ga podpirata tako Gibanje Svoboda kot SDS.

Ocvirk, 53-letni inženir kmetijstva in državni svetnik, ki je vodstvo sevniške občine po približno pol mandata leta 2008 prevzel po v nesreči na hidroelektrarni Blanca tragično preminulem županu in strankarskem kolegu Kristijanu Jancu, je pojasnil, da se je za vnovično kandidaturo odločil, ker želi nadaljevati in usmerjati razvoj sevniške občine.

Še naprej bi jo rad vodil v smeri modernega, privlačnega in čistega okolja, skupaj z ljudmi na terenu pa želi uresničevati občinske razvojne cilje. Ocenjuje tudi, da si je med svojim dolgoletnim županovanjem prizadeval za uravnotežen in enakomeren razvoj občine kot celote.

Med glavnimi nalogami novega mandata je navedel nadaljevanje urejanja cestne infrastrukture, gradnjo mosta prek Save na Logu, celostno ureditev sevniške železniške postaje, začetek gradnje nove osnovne šole v Krmelju in ureditev centra "za dostojno in vključujoče preživljanje starosti" z gradnjo novega doma za starejše in varovanih stanovanj. Nadaljeval bi gradnjo kolesarskih stez in vzpostavil sistem javne izposoje koles in souporabe osebnih vozil.

Žibert, 34-letni magister in inženir gradbeništva, ki ga pri njegovi kandidaturi poleg Gibanja Svoboda in stranke SDS podpira tudi Neodvisna lista za razvoj krajevnih skupnosti občine Sevnica, se je v tekmo za župansko mesto podal, ker želi s svojim "mladostniškim zagonom, svežo energijo in povezovalnostjo" prispevati k razvoju občine, je pojasnil.

Med programskimi poudarki je navedel, da bi rad dosegel, da bi gospodarstvo na Sevniškem zadihalo s polnimi pljuči, hkrati pa zagotovil razvoj in preživetje kmetijstva oz. poljedelstva.

Priložnost želi dati tudi mladim in preprečiti t. i. beg možganov. Starejšim občanom bi rad zagotovil družbeno zaželenost in lepo starost. Sicer pa se njegova programska izhodišča navezujejo na učinkovito in pregledno delovanje občinske uprave in upravljanje krajevnih skupnosti ter na zagotavljanje pogojev za ugodno poslovno klimo za napredek in razvoj občine tako na infrastrukturnem kot na preostalih področjih. Prizadeval bi si tudi za medgeneracijsko enotnost, za skupno rast, razvoj turizma in športa ter za boljši vsakdan, je še dodal.

V Občini Sevnica je svetniške kandidature vložilo devet list.