pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Zabavno Kanada

3D skener v vsak dom!

Piše: Radio Krka/Računalniške novice

Čas objave:
09.04.2013 09:58

Finančno ugoden skener Photon za skeniranje predmetov uporablja HD kamero in dva laserja, ki omogočajo skeniranje predmetov zgolj v nekaj minutah.

Kanadsko podjetje Matterform je finančna sredstva za razvoj in izdelavo novega priročnega 3D skenerja zbralo kar preko spletne platforme Indiegogo, ki je namenjena tako imenovanemu crowdfoundingu ali zbiranju sredstev s pomočjo množice potencialnih kupcev. S pomočjo skenerja Photon, bo mogoče skenirati predmete manjše velikosti in jih digitalizirati v 3D model na računalniku. Takšen model lahko kasneje natisnemo s pomočjo 3D tiskalnika ali ga uporabimo za 3D animacijo ali ustvarjanje 3D likov v računalniških igrah.

Photon za skeniranje predmetov uporablja HD kamero in dva laserja, ki omogočajo skeniranje predmetov zgolj v nekaj minutah. Največja velikost predmeta, ki ga je mogoče skenirati znaša 190 x 190 x 250 milimetrov, skener pa je po uporabi možno tudi zložiti, s čemer bo na pisalni mizi porabil zelo malo prostora. Prvih 100 kupcev bo napravo Photon lahko dobilo za 349 kanadskih dolarjev (kar je nekje 260 evrov), medtem ko bodo morali ostali za napravo odšteti 50 dolarjev več.