horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za torek, 10. decembra

vesolje Dobra karma

Tedenski horoskop: preverite svoje misli o ...

hematologija-ukclj, samo-zver, krvni-rak Svet24.si

Dr. Samo Zver: Nisem bolnik, imam pa bolezen. ...

balon, pismo, pismo božičku Svet24.si

FOTO: Na jasi je našel pismo Božičku. Priletelo...

profimedia-0106600992 (1) Dobra karma

Vaš rojstni datum ima močan vpliv celo na vaše ...

Sandra Auer in Stojan Auer Njena.si

Sandra Auer postala čisto drug človek

tanja-balabanić, jan-klobasa Njena.si

Tanja Balabanić zaslužila na račun nestrpnežev

Zabavno Novo mesto

FOTO: Nekoč tiha deklica, danes radijka

Piše: M.K.

Čas objave:
12.07.2019 16:30

Tudi vas kdaj prevzamejo spomini? Se morda takrat vračate v otroštvo? Na Radiu Krka smo se z ekipo radijskih sodelavcev vrnili po najboljše, najlepše in najbolj pristne spomine na preteklost. Ti se skrivajo v lepem, brezskrbnem otroštvu in v varnem zavetju toplega doma. V tokratni (nagradni akciji) vas postavljamo pred nov izziv. Čigavo otroštvo predstavljamo tokrat? Kdo razkriva svoja najnežnejša doživetja? Vsem radijcem smo zastavili enaka vprašanja, vi pa v njihovih odgovorih in s pomočjo fotografij, ugotovite, čigavo otroštvo razkrivamo.

1. Kje si preživljala otroštvo in s kom?
"Otroštvo sem preživljala s starši in mlajšo sestro na Šegovi ulici v Novem mestu. Lepe spomine imam na otroštvo, saj smo živeli skromno, a vseeno smo vsako leto hodili na morje, skoraj vsako zimo smo tudi smučali. S sestro Petro sva hodili v glasbeno šolo, tako da je se je iz našega stanovanja slišala flavta in klavir, a nikoli skupaj. Želja po domači živali je bila zelo močna, vendar dlje kot do želvic, ki so bile poimenovane po slovenskih junakih Bojanu in Mateji nismo prišli. Želvice pač ne moreš božati. Zelo radi sva hodili na počitnice k babi v Karlovac, kjer smo se srečevali vnuki iz cele Jugoslavije in se hodili kopat na Korano."

2. Kakšne osebnostne lastnosti si imela, kot otrok?
"Bila sem izredno tiha, tako da so se večkrat pošalili na moj račun, češ a je sploh tukaj? Tako se še dandanes daljni sorodniki čudijo, da je tiha deklica zdaj radijka. "

3. Kaj te najbolj ponese v otroštvo ? Kaj ste se igrali?
"Vsega, od delanja igluja pozimi, "gumitvista", skrivalnic, Zemljo krast, kasneje lažnivca, remija, v študentu taroka ;) Predvsem smo se veliko družili in mnogokrat bili pred blokom preglasni. "

4. Se spomniš kakšne posebne dogodivščine?
"Se. kako sem na smrt prestrašila starša, ko smo šli iz glasbene šole takoj po teoriji na koncert, ker ni bilo mobilcev, staršem nisem mogla sporočiti kam gremo, tako da sem po vrnitvi domov naletela na objokano mamo in hudo jeznega očeta. Prizor me je zelo pretresel. Sicer pa je bilo luštno, prijazno in polno lepega, za kar sem staršem hvaležna."

Ste jo prepoznali? To je naša Tina Cvijanovič.