7_Nina Donelli Svet24.si

FOTO: "Mogoče pa bom spoznala kakšnega ...

Andrej Bajželj Svet24.si

Starša edinca Andreja našla mrtvega. Trdita, da ...

pes 13 Svet24.si

Vaš kosmati prijatelj razkriva vašo osebnost

predlog 10 pokrajin Svet24.si

Takšen je popravljen načrt razdelitve pokrajin

indira ekić - tvoja video Odkrito.si

Indira dobila priložnost, da se vrne v najlepše ...

Romana Krajnčan Njena.si

Romana Krajnčan drugič babica!

simona Njena.si

Takšna je bila kmetica Simona pred enim letom

Zabavno Novo mesto

FOTO: Pijeta najboljšo kavo

Piše: M.K.

Čas objave:
01.10.2019 09:28

Najbolj zabavna Krkaša Jure Zupančič in Rok Žurga vstajata zelo zgodaj, zato si jutra prav nobeden od njiju ne predstavlja brez omamno dišeče in močne skodelice jutranje kave.

Čeprav sta si v marsičem podobna, pa je njun okus zanjo povsem različen. »Najraje imam kavo z vsem, to je z mlekom in s sladkorjem,« pravi Rok, medtem ko Jure prisega na navadno, črno, brez dodatkov. Imata pa tudi zelo enakovredno razdeljene vloge. »Jure je zadolžen za kuhanje kave, jaz pa za pomivanje džezve in skodelic,« v smehu pove Rok in doda, da je najboljša kava tista, ki jo skuha kdo drug, da je ni treba njemu. Sicer pa s kavo ne pretiravata, čeprav jo imata zelo rada in jima že zjutraj v studiu Radia Krka pričara sproščeno vzdušje, da se tudi na radiu Krka počutita tako zelo prijetno kot doma.

Najboljša kava za najboljše jutro.jpg
Najboljša kava za najboljše Jutro na Krki
Foto: Radio Krka, M.K.

Jure spije 3 skodelice na dan, Rok pa 2-3 in to vse v dopoldanskem času, da ne moti njunega globokega spanca. Vsekakor pa obema najbolj prija kakšen požirek omamne črne tekočine v miru, ki pa ga imata vse manj, saj ju največkrat prav ob skodelici dišeče kave predramijo zabavne, simpatične in zanimive ideje, s katerimi vsak delovni dan od 6. do 10. ure v smeh spravljata najboljše poslušalce na »najboljšem zame«.