nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj, ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Zabavno Nm

FOTO: iPhone slika tatove

Piše: Radio Krka

Čas objave:
08.04.2013 07:05

Še dve tatinski cvetki. Tatove mobilnih telefonov iPhone je namreč lahko odkriti. Saj vas pri odklepanju telefona slednji lahko fotografira in posnetek pošlje prek posebne aplikacije lastniku telefona na njegov elektronski naslov. Prav tako tudi vsako naslednjo fotografijo, ki jo boste naredili sami.

Tokrat vam predstavljamo tatove mobilnikov na Danskem in v Angliji. Slednji ima namreč novega lastnika v Iraku.

Gre za aplikacijo, ki fotografira vsakogar, ki ga poskuša odkleniti, poleg tega pa še zabeleži njihovo lokacijo v času poskusa odklepa, vse skupaj pa pošlje na lastnikov elektronski naslov. Tako policija dobro ve, kdaj in kje je bila fotografija posneta.

Za iPhone sicer obstaja cel kup aplikacij, ki sledijo telefonu v primeru, da ga ukradejo. Aplikacija uporabljena v tem primeru pa naj bi bila iGotYa. Slednja se aktivira takoj, ko je pri odklepu navedeno napačno geslo. Gre sicer za neuradno aplikacijo, ki ni na voljo v uradni Applovi trgovini. Je alternativa Applovi sicer zastonjski uradni aplikaciji Find My iPhone, ki pokaže približno lokacijo telefona na zemljevidu, a ne fotografira uporabnika. Poleg tega je v Applovi spletni trgovini na voljo še cel kup plačljivih aplikacij, ki v primeru kraje pomagajo izslediti telefon (npr. Devica Locator, Gadget Track, itd.). Statistike sicer kažejo, da v Londonu dnevno odtujijo kar 170 iPhonov. Za veliko večino kraj so odgovorni kar tatovi na kolesih, ki okradejo pešce in hitro pobegnejo.