stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Zabavno Novo mesto

FOTO: Kdaj bo drugi kostanjev piknik?

Piše: NTK KRKA

Čas objave:
30.10.2017 11:12

V sadovih letošnje izjemno barvite in naklonjene ter tople, sončne jeseni, uživajo tudi najmlajši člani NTK Krka Novo mesto.

No, malo so z njimi uživali tudi nekateri starši. Včeraj so se namreč udeležili letošnjega klubskega prvega pravega kostanjevega piknika. V glavnega kostajnarja se je prelevil podpredsednik kluba Jernej Jedlovčnik.

Kot se vsakemu kulinaričnemu mojstru njegovega kova spodobi, v svoji bližini ni želel radovednih oči, zato je kostanj, ta zlatorumeni jesenski priboljšek, nad ognjem obračal po svojem skrivnem receptu. Kmalu je po klubskem dvorišču, ki ga obdajajo čudovite stare smreke, ki poskrbijo za posebno čist in zdrav zrak, zadišalo po prvih mericah tega naravnega priboljška, ki se je veselo nasmihal izza pečenih lupin. Omamno dišeč kostanj je k Jerneju takoj privabil mladež in tudi starejši se niso mogli delati, da v zraku niso nčesar zavohali in »gostija« se je začela.

Bolj podučeni, se pravi starejši in s kilogrami nekoliko bolj obdarjeni prisotni, so predavali, da ima kostanj za razliko od drugih oreškov in semen relativno malo kalorij, in da je bogat vir mineralov, vitaminov in drugih hranilnih snovi, ki koristijo predvsem njihovemu zdravju, zato so z veseljem segali po ponujenih dodatnih mericah. Tisti, ki so kdaj pokukali v medicinske knjige pa so dodali, da je kostanj, ta božji dar, bogat vir mono-nenasičenih maščobnih kislin, kot sta oleinska kislina in palmitinska kislina in da študije kažejo, da te pomagajo zniževati slab holesterol in zvišujejo raven dobrega holesterola v krvi. Tudi ti se niso branili ponujenih 'zdravil'. Gospod Jedlovčnik pa je pekel in pekel, družba je bolj v tišini kot ne 'mlela' pečen podarjen sad narave izpod Jedlovčnikovih rok ter malo tudi razglabljala, da bi med krompirjevimi počitnicami morda ponovili akcijo NTK Krka brezplačnega igranja namiznega tenisa za najmlajše in kako bi se bilo jutri dobro udeležiti četrtega kola slovenske lige, kjer bi Tilen Cvetko, Peter Hribar, Tilen Novak in Neven Karković potrebovali pomoč navijačev.

Skratka, prvi kostanjev piknik je uspel, da je kaj. Tako dobro, da so nekateri mladi kasneje v dvorani v kostanjevo otvoritveno sezono v klubu pripravili celo mali koncert. Potekal je v nekoliko osveženih klubskih prostorih, saj so se izkazale tudi čistilke.

Sicer pa – najpogostejše vprašanje mladih je bilo, kdaj bo drugi kostanjev piknik. Odgovor: predvidoma okoli božiča.