zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Zabavno Sevnica

FOTO: Posavska vinarja združila moči v vinu K&K

Piše: Radio Krka

Čas objave:
15.12.2015 08:37

Posavska vinarja Lojze Kerin (Vinarstvo Kerin) iz Straže pri Krškem in David Kozinc (Vina Kozinc) iz Dolnjih Impolj pri Sevnici sta združila moči in pripravila skupno vino.

Oba izhajata iz vinogradniških družin, njuna vinarska pot raste na približno enakih temeljih družinske tradicije, ki jo, s pomočjo in znanjem očetov, nadgrajujeta z novim znanjem in sodobnimi pristopi. Med poskušanjem Davidovega chardonnayja in Lojzetovega sivega pinota na Beneškem filmskem festivalu leta 2013 sta se brez oklevanja odločila, da bosta združila obe vini v skupno vino.

Kozinčev izrazito bogat in »strukturen« chardonnay ter Kerinov precej nežnejši, nekoliko »ženstveni« sivi pinot sta bila s skrbno izvedenimi postopki kletarjenja združena v skupno vino, vinarja pa sta ga poimenovala K & K. Predstavili so ga na posebnem dogodku na Gradu Sevnica minulo sredo. Za kulinariko je poskrbela Gostilna Repovž, za glasbeni program kitarski virtuoz Zoran Košir, dogodek pa je povezovala Tanja Žibert. Ob prijetnem vzdušju v polni grajski dvorani so mnogi izrazili navdušenje nad zamislijo povezovanja obeh vinarjev, pa tudi nad kakovostjo skupnega vina, ki tudi poznavalcev vin ne pusti ravnodušnih.


Davida in Lojzeta družijo dolgoletno prijateljstvo in skupni pogledi na prijateljskem in tudi delovnem področju. Lojze je letos odprl Hišo frankinje, David pa načrtuje in že obnavlja domačo vinsko klet. Oba pridelujeta različne sorte in zvrsti vin. "Zavedata se, da samo s sodelovanjem in povezovanjem lahko vinarji dolgoročno dosegajo pozitivne učinke, čeprav so na trgu tekmeci. Njuna zgodba povezovanja in sodelovanja je odličen zgled in spodbuda vsem vinarjem in drugim za delovanje na vseh področjih."