franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Zabavno Novo mesto

HIT DNEVA: Benjamin Dolič, 9ka in David prvič skupaj v novi pesmi ‘Tvoj dan’

Piše: Radio Krka

Čas objave:
09.07.2015 07:24

Vokalist Benjamin Dolić, raperja 9KA in David, tri mlade ustvarjalne sile v novi pesmi ‘Tvoj dan’ želijo poslušalca spodbuditi k pozitivnemu razmišljanju in k sodelovanju pri ustvarjanju novega vsakdana .

“Kljub na videz nerešljivi situaciji moramo vztrajati in gledati proti svojemu cilju, saj je na koncu je še vsak cilj dosegljiv”, so povedali fantje ob izidu pesmi.
Besedilo so napisali sami, za glasbo pa je poskrbel mlad avtor Alex Volasko, ki je pred kratkim predstavil nov video za pesem ‘Tatu’ v katerem je zažgal 160 let star klavir.
Benjamin Dolič se je širši Sloveniji predstavil v prvi sezoni oddaje Slovenija ima talent, sicer pa se je z glasbo prvič resneje srečal v osnovni šoli, ko je že ustvarjal v svoji skupini. Po oddaji je Benjamin posnel dve uspešni pesmi in tekmoval na velikem mednarodnem pevskem tekmovanju t.i. Turška Olimpijada na katerem je osvojil zavidljivo 7. mesto, v kategoriji tujih izvajalcev pa je osvojil srebrno odličje.

Nejc Žehelj, ki je na glasbeni sceni prisoten pod vzdevkom 9KA se je z rapom spoznal že v osnovni šoli. V letu 2011 je izdal debitantski album “Vidu, slišu”, sodeloval pa z mnogimi slovenskimi rap izvajalci, kot so Zlatko, Dornik, Adam Velić in drugi ... Pesem ‘Ostal sem sam’, ki jo je posnel z Adamom Velićem ima na Youtube že več kot 700.000 ogledov. Pri novih projektih trenutno sodeluje z mladim hrvaškim raperjem in producentom Rolando Orlandijem, že v naslednjem letu pa načrtuje izid drugega studijskega albuma.
Ljubljanski raper David se je leta 2010 prvič predstavil na slovenski sceni s prvencem “Impulz”. Pri prvem albumu je sodeloval s producenti, kot so Cazzafura, Flamie in Mistik. Že čez dve leti je prvenc dobil naslednika “Kje smo?”. Za seboj ima pisano glasbeno paleto, soustvarjal je glasbo s priznanimi imeni, kot so Trkaj, Klemen Klemen, Zlatko, Flamie, Mirko, … Pri glasbenem ustvarjanju David rad povezuje različne hip hop zvrsti, zelo rad pa se posveti poučevanju mladih glasbenikov. David je trenutno zaposlen z zbiranjem materiala za novo glasbeno zgodbo, v kateri ne bo manjkalo zanimivih sodelovanj.