Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Zabavno Novo mesto

HIT DNEVA: LadyBird - Če svet me pušča v dvomih

Piše: Radio Krka

Čas objave:
05.05.2013 09:29

Pevka LadyBird je izdala svojo prvo avtorsko skladbo, ki nosi naslov Če svet me pušča v dvomih, katero danes poslušamo v hitu dneva. LadyBird je sicer pred tremi leti izdala a cappella priredbo pesmi Pridi, dala ti bom cvet, ki je bila popevka tedna na petih radijskih postajah.

NAVDIH ZA VSEBINO SKLADBE

Skladbo Če svet me pušča v dvomih sem napisala kmalu po izdaji pesmi Pridi, dala ti bom cvet, a je zaradi življenjskih okoliščin pred dvema letoma nisem bila sposobna realizirati.

V besedilu postavljam zavedanje lastne biti ter obstoja drugih ljudi in živih bitij na sam vrh zavedanj, ki se mi zdijo pomembna za človeka.

Želim si, da bi bila to osnova našega bivanja in delovanja. V prvi vrsti sem besedilo napisala sama sebi, ker sem se velikokrat soočala z vprašanji o svojem smislu in namenu, z zavedanjem minljivosti in posledično s strahovi pred izgubami.


Želela sem se potolažiti, da ni nič bolj pomembnega kot to, da sem ter da so blizu mene ljudje in živali, ki jih imam rada. Ne vem, ali je bila to slutnja, ampak še preden sem posnela pesem, sem se morala soočiti s težkimi izgubami.

Takrat se mi je porušila še tista vera, ki me je v trenutkih dvomov ohranjala močno. A vendar, kar me danes pomirja, je prav to, da sem se zavedala bližnjih ljudi, še preden so se poslovili.

Če svet me pušča v dvomih je moja oda življenju. Prepričana sem, da bi z večjim zavedanjem in spoštovanjem življenja svet res lahko deloval drugače, bolj prijazno.