zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Zabavno Novo mesto

HIT DNEVA: Mi2-Vstati in obstati

Piše: Radio Krka

Čas objave:
28.04.2013 07:43

V današnjem hitu dneva poslušamo novi single skupine MI2 z naslovom Vstati in obstati.

'Gre za udarni rokovski komad z besedilom, ki se kot parafraza Trubarjeve pridige na neposreden način dotika politične, gospodarske in socialne krize, ki je v pretekli zimi privedla do množičnih protestov na slovenskih ulicah,'pravijo. Na enem izmed njih, na četrti vseslovenski ljudski vstaji, 9. 3. 2013, so Mi2 tudi nastopili in pesem premierno zaigrali.

Skupina Mi2 je z nedavnim razprodanim nastopom na letošnjem Orto festu napovedala novi single in pričela pomladni sklop koncertov, obenem pa že nekaj časa pripravljajo novi glasbeni material. Zasedba z vedno dobro obiskanimi koncerti tako ostaja eden od vodilnih rock bendov pri nas, tudi po zaslugi uspešnih singlov in svojstvenih besedil, ki so z leti postali pravi zaščitni znak skupine.

Mi2 so se v svojih besedilih že v preteklosti pogosto odzivali na aktualno družbeno dogajanje ter v skladbah kot so 'Dobrodošli na dvor', 'Zbudi me za prvi maj' ali 'Čakal sn te ko kreten' kritično opisovala sodobno slovensko stvarnost. Duh časa se odraža tudi pri nastajanju nove plošče, o čemer priča že skladba 'Še en dan', ki govori o politični razdeljenosti Slovencev, ki se prenaša iz roda v rod.

Še aktualnejša in ostrejša je nova pesem z naslovom 'Vstati in obstati', ki v teh dneh prihaja na radijske postaje in jo v njeni video različici spremljajo dokumentarni posnetki.