zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Zabavno Ljubljana

HIT DNEVA: Parni valjak dvakrat na odru Cankrajevega doma

Piše: Radio Krka

Čas objave:
13.02.2016 07:28

V današnjem Hitu dneva na Radiu Krka poslušamo legende - Parni valjak, ena popularnejših pop-rock skupin z območja nekdanje Jugoslavije, bo namreč nocoj in v nedeljo v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma (CD) izvedel Valentinov akustični koncert.

Članom skupine se bodo na odru pridružili štirje godalci in tolkalec ter spremljevalni pevki. Za koncert sta pripravljeni tudi posebna scenografija in videopodpora.

Parni Valjak so 29. novembra lani, kljub krajši prekinitvi, obeležili 40-letnico delovanja. Skupina je nastala ob razpadu skupine Grupa 220 leta 1975 v Zagrebu. Leta 1976 so izdali prvi studijski album Dođite na show!.

Od nastanka do danes so izdali več kot 20 albumov, za svoje delo so bili člani zasedbe tudi večkrat nagrajeni. Med njihovimi številnimi uspešnicami so skladbe Jesen u meni, Uhvati ritam in Dođi.

Ob 30-letnici leta 2005 so Parni valjak priredili zaključno turnejo po Hrvaški in Sloveniji, nato pa je skupina prenehala delovati. Ponovno so s koncertiranjem pričeli decembra 2009, ko so se podali na turnejo po hrvaških mestih. Njihov zadnji studijski album Nema predaje je izšel leta 2013.

Ob 40. jubileju so izdali novo skladbo Samo ti (Norma Belle), za katero so posneli tudi videospot ter se podali na koncertne odre.

Občinstvo skupine je med najbolj raznovrstnimi, velik del jo pozna in zvesto spremlja že od začetkov.

Skupino Parni valjak sestavljajo pevec Aki Rahimovski, kitarista Husein Hasanefendić in Marijan Brkič, klaviaturist Berislav Blaževič, basist Zorislav Preksavec in bobnar Dado Marinkovič. Na odru CD se jim bodo nocoj in v nedeljo pridružili vokalistki Ana Kabalin in Kristina Kresnik ter štirje godalci in tolkalec.