nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Zabavno Novo mesto

Jeppesen: Pet najboljših in najcenejših destinacij sveta

Piše: Radio Krka

Čas objave:
18.08.2016 18:55

Oglejte si pet najboljših in najcenejših turističnih destinacij po izboru mladega svetovnega popotnika Henrika Jeppesena iz Danske, ki je kot najmlajši pred dopolnjenim 28 letom obredel ves svet.

Pravi, da je na vrhu »njegove lestvice« Južna Afrika, sledi Laos, pa Moldavija in Estonija, na koncu njegove lestvice petih pa so Maldivi.

1. Južna Afrika - Njihova valuta je tako slabo stoječa, da je to država, kjer si lahko privoščite stvari, ki si jih v Evropi in Ameriki ne bi mogli.

2. Laos – To je država, podobna Tajski, vendar z bistveno manj turisti. Izjemno poceni so potovanja po dolgem in po čez po Laosu, ljudje tam pa tako prijazni, da jih težko srečaš še kje. V Laosu vlada posebna energija in tam se človek preprosto počuti božansko za malo denarja.

3. Moldavija – Čudovita dežela vzhodne Evrope z izjemno prijetnimi ljudmi, ki so pripravljeni v vsakem trenutku priskočiti na pomoč. Večina tamkajšnjega prebivalstva je siromašna, vendar pa je prav v vseh kotičkih Moldavije za turista zelo varno.

4. Estonija – Je zelo podobna ostalim državam Severne Evrope z eno veliko prednostjo – tam turista ne čakajo visoke cene. Jeppesen pravi, da je Estonija za polovico cenejša kot katerakoli nordijska država. Estonija je za turista zanimiva, ima številne znamenitosti, pa tudi vse ostalo, kar turista zanima, je na izjemno visokem nivoju za nizko ceno. Kot skriti dragulj Evrope popotnika zagotovo ne bo razočaral.

5. Maldivi – Uvrstitev Maldivov na »top 5« je zagotovo veliko presenečenje, vendar je treba biti do cen korekten. Maldivi so poleti zelo poceni, še zlasti v primerjavi s cenami, ki jih to otočje ponuja v zimskem času, ko je tam tudi največ turistov. Jeppesen je na Maldivih obiskal kar 50 zasebnih letovišč v različnih obdobjih. Vreme je skozi vse leto precej podobno tistemu, ki v evropskem zimskem času navdušuje obiskovalce – sonce, sonce in sonce. Visoke, a prijetne temperature, ozračje pa hladi rahel veter. Poleti bosta za dnevno bivanje odšteli okoli 56 dolarjev po osebi v hotelu s petimi zvezdicami, med tem ko je v »zimskem času« tam cena lahko tudi do štirikrat višja.

Ob koncu je Jeppesen, ki ga lahko spremljate tudi na Twitterju ali Facebooku, dal še en splošen nasvet o tem, kako potovati poceni: poiščite poceni, nizkocenovne lete, poceni avtobuse, namestitev pa poiščite preko Couchsurfinga in upoštevajte, da so t.i. »lokalci« cenejši od ostalih ponudnikov. Z »zastonj« namestitvijo in skoraj »zastonj« letalsko karto boste prispeli zelo daleč in kot popotnik doživeli zelo veliko.

Več zanimivosti pa si lahko ogledate tudi na Jeppesenovem fb profilu, na všečkani strani Henrik Jeppesen Travel in popotnika spremljate v njegovem blogu.