pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Zabavno Svet

Kaj bo google z našimi podatki po naši smrti?

Piše: Radio Krka/Računalniške novice

Čas objave:
13.04.2013 19:30

Na to, rahlo morbidno, vprašanje lahko, od danes naprej, vnaprej odgovorimo sami.

Podjetje Google je uporabnikom omogočilo, da sami odločijo o tem, kaj se bo po njihovi smrti zgodilo s podatki, ki jih imajo shranjene v okviru njegovih spletnih storitev. Upravljanje s podatki po naši smrti je mogoče preko spletnega orodja Inactive Account Manager oziroma Upravitelj nedejavnega računa.

Po uspešni prijavi z našim Googlovim uporabniškim računom se nam bo prikazala nadzorna plošča za upravljanje z neaktivnim računom. Postopek pričnemo s klikom na gumb »Nastavitev«. Najprej moramo vnesti telefonsko številko, preko katere nas bo Google obvesti pred kakršnimikoli ukrepom, povezanim z našim računom. Po potrebi lahko vnesemo še nadomestni e-poštni naslov. V naslednjem koraku določimo čas, po preteku katerega bo naš Googlov uporabniški račun potekel, če se vanj ne bomo vsaj enkrat prijavili (na primer po treh mesecih neaktivnosti).

V naslednjem oknu lahko dodamo e-poštne naslove do 10 zaupanja vrednih prijateljev ali sorodnikov, ki bodo prejeli obvestilo takoj, ko bo naš račun postal nedejaven, pri čemer lahko z njimi delimo tudi vse naše podatke. Na koncu pa lahko še izberemo možnost, da Google izbriše vse naše javno dostopne podatke, ki so povezani z našim uporabniškim računom, kot so videoposnetki v spletnem portalu YouTubu, objave na družabnem omrežju Google Plus in spletnem dnevniku Blogger. Postopek zaključimo s klikom na gumb »Omogoči«.

Plan Your Google Funeral.flv