pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Zabavno Los Angeles

Kdo se bo veselil oskarjev?

Piše: Radio Krka

Čas objave:
23.02.2013 21:32

Pozno ponoči z nedelje na ponedeljek po evropskem času bodo v Los Angelesu 85. podelili oskarje za filme leta 2012.

Čeprav je nekaj časa veljal za glavnega favorita v najpomembnejših kategorijah - za najboljši film in režijo - Spielbergov Lincoln, je zadnje dni bolj v ospredju Affleckova Misija Argo.

Napovedi so tako v tem trenutku precej negotove, pri čemer samo število nominacij nima odločilnega pomena. Glasovanje se je končalo v noči med 19. in 20. februarjem, letos pa so prvič glasovali po internetu, zaradi česar je bilo nekaj težav in tudi pritožb, predvsem med starejšimi člani Ameriške filmske akademije. Sicer pa med letošnjimi nominiranci prevladujejo filmi z zgodovinsko in politično tematiko. Poleg Lincolna o nekdanjem ameriškem predsedniku in Misije Argo o reševanju ameriških diplomatov iz Irana med islamsko revolucijo še 00:30 - Tajna operacija režiserke Kathryn Bigelow o iskanju terorista Osame bin Ladna in Django brez okovov Quentina Tarantina o suženjstvu.

Za najboljšega glavnega igralca so nominirani Daniel Day-Lewis (Lincoln), Hugh Jackman (Nesrečniki), Joaquin Phoenix (The Master), Denzel Washington (Flight), Bradley Cooper (Silver Linings Playbook). Največje možnosti ima Daniel Day-Lewis.

Za najboljšo glavno igralko so v igri Jessica Chastain (00:30 ? Tajna operacija), Emmanuelle Riva (Ljubezen), Naomi Watts (Nemogoče), Quvenzhané Wallis (Zveri južne divjine), Jennifer Lawrence (Silver Linings Playbook). Najbrž bo slavila Emmanuelle Riva.

Pri stranskih vlogah so napovedi še bolj nehvaležne. Precej možnosti ima Robert de Niro v Silver Linings Playbook, ki bi v tem primeru odnesel že tretjega kipca v karieri. V kategoriji stranskih igralk pa naj izpostavimo Anne Hathaway iz Nesrečnikov.

Če se bodo napovedi uresničile, bomo izvedeli v ponedeljek.