zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

Zabavno London

Legendarna 61-letnica na Evrosong

Piše: Radio Krka

Čas objave:
08.03.2013 21:29

Valižanska pevka Bonnie Tyler gre na Evrosong, kjer bo letos zastopala Veliko Britanijo. Na prestižnem glasbenem tekmovanju se bo 61-letna veteranka predstavila z novo balado "Believe In Me", s katero bo poskušala Veliki Britaniji vrniti ugled.

Velika Britanija je na Eurosongu v zadnjih 30 letih zmagala le dvakrat, leta 1981 in 1997, od tedaj pa se je večkrat znašla čisto na repu evrovizijske lestvice. Sicer Velika Britanija sodi med "velikih pet" - poleg Nemčije, Španije, Francije in Italije - ki največ prispevajo v evrovizijsko blagajno in si s tem zagotavljajo vsakoleten nastop. "Resnično sem počaščena, da bom lahko predstavila svojo državo na Eurosongu in to s tako odlično skladbo," je dejala Tylerjeva in obljubila, da bo dala vse od sebe za Veliko Britanijo.

Tylerjeva je znana po hitih, kot so "It's A Heartache" (1977), "Total Eclipse Of The Heart" (1983) in "Holding Out For A Hero" (1984), s katero se je nazadnje znašla na britanskih glasbenih lestvicah. Letošnji Eurosong bo po lanski zmagi Švedinje Loreen v Malmoju. Slovenska predstavnica Hannah bo nastopila na prvem predizboru, ki bo 14. maja. Drugi predizbor bo 16., veliki finale pa 18. maja.