profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Zabavno Ljubljana

Naraščanje rek se umirja, razvajalo nas bo sonce

Piše: Radio Krka

Čas objave:
21.09.2017 08:13

Poplavne površine ob rekah v vzhodni Sloveniji so se včeraj popoldne in zvečer začele zmanjševati. Enako je bilo tudi s poplavnimi površinami reke Krke. Zviševala pa se je gladina Cerkniškega jezera in gladina vode na Planinskem polju. Ojezerjena so tudi druga kraška polja, kažejo podatki urada za meteorologijo in hidrologijo pri Agenciji RS za okolje.

Po podatkih urada Krka še poplavlja v spodnjem toku. Pretok Krke v Podbočju se je ponoči ustalil pri okoli 360 kubičnih metrih na sekundo. V manjšem obsegu poplavljajo še nekatere reke v vzhodni Sloveniji ter Ljubljanica na Ljubljanskem barju.

Danes bo sončno, čez dan bo ponekod več oblačnosti. Zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 19, na Primorskem do 21 stopinj C. Jutri bo večinoma sončno. Ponekod po nižinah bo zjutraj in dopoldne megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 8, ob morju okoli 10, najvišje dnevne od 16 do 20, na Primorskem do 22 stopinj C.

OBETI
Nad srednjo Evropo bo višinski ciklon, katerega gibanja še ni moč zanesljivo predvideti. Občasno bo lahko nekoliko vplival tudi na vreme pri nas. Prevladovalo bo suho vreme, verjetnost za padavine bo dokaj majhna. Najvišje dnevne temperature bodo okoli 20 stopinj C.
V soboto bo tako povečini sončno. Po kotlinah osrednje Slovenije bo zjutraj in dopoldne nekaj megle. V nedeljo se bo od severovzhoda zmerno pooblačilo. Ponekod bo predvsem popoldne rahlo deževalo.


VREMENSKA SLIKA
Ciklonsko območje z vremensko fronto je nad vzhodno Evropo, nad srednjo Evropo pa se krepi območje visokega zračnega tlaka. V višinah priteka k nam od severa nekoliko bolj topel in suh zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Danes in jutri bo večinoma sončno, po nižinah se bo dopoldne zadrževala megla.