901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Nina (Melani Mekicar) Njena.si

Melani Mekicar razkrila, kdaj in kje je spoznala ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Zabavno po svetu

Nomen est omen ali ime te zaznamuje

Piše: Radio Krka

Čas objave:
19.11.2016 17:19

Včasih je res bolje da v nekatere postopke staršev poseže tudi sodnija. Pri nas je uzakonjena prepoved telesnega kaznovanja otrok - a kaj, če nekateri znajo z besedo udariti veliko huje! Prinašamo vam seznam imen otrok, ki so na srečo prepovedana po svetu.

Saj ni res - pa je, bi rekli ob naslednjih poskusih staršev, kako poimenovati svoj podmladek.

V Mehiki sta starša otroku želela dati ime Facebook - na srečo so oblčasti dejanje ne le preprečile, temveč tudi prepovedale. 

V angleškem Walesu se je zgodil primer, ko sta starša otroku želela dati ime Cyanide - po zloglasnem strupu cianid. Seveda jim je bilo dejanje preprečeno.

2008 leta sta na Novi Zelandiji želela starša otroka poimenovati Talula Does The Hula From Hawaii. Želela, uspelo jima na srečo ni.


Iz kraljeve dežele Danske prihaja zgodba o poskusu imenovanja otroka Anus, iz Francije o deklici, ki je skoraj dobila ime Nutella ter še enkrat iz Mehike in fantku, ki mu na srečo ni ime Robocop.

Na Švedskem je sodišče odločilo, da je za fantovsko ime neprimerna Metallica, v Italiji pa ime Venerdi, ki v prostem prevodu pomeni petek.
Malezijski sodniki so prepovedali poimenovanje otroka v Chow Tow - v prevodu "smrdljiva glava", na Novi Zelandiji pa je bil tudi primer poskusa imenovanja otroka Lucifer.

In če mislite, da v ZDA takšnih primerov ni, se motite. Zelo tipičen je namreč ta, da sta starša otroka želela poimenovati preprosto - 3. na srečo je ostalo le pri želji.