stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Zabavno Ostrava

Plesalke hiphopa PŠ Lukec prvič na EP

Piše: Radio Krka

Čas objave:
13.06.2016 15:59

Od. 8. do 11. junija je v Ostravi na Češkem potekalo evropsko prvenstvo v hip hopu za vse starostne kategorije. V reprezentanco Slovenije se je uvrstilo tudi 9 članov iz Plesnega kluba Lukec in sicer prvič je na tako velikem tekmovanju sodelovalo tudi 7 mladinskih plesalk, poleg njih pa tudi dva članska plesalca.

Med mladinskimi malimi skupinami je tekmovala skupina Madness, ki jo sestavljajo Maša Tekavčič, Korina Vintar, Neja Tomše, Ana Jurman, Zoija Hana Kozole, Eva Krošelj in Maja Koretič Urbanč. Skupina je odlično odplesala svoj nastop v predtekmovanju in se zanesljivo uvrstila v 1/4 finale. Pred nastopom v naslednjem kolu je žal prišlo do poškodbe ene plesalke in so dekleta morala tekmovanje nadaljevati brez nje. Kljub odličnemu nastopu se je opazilo da skupina ni popolna in žal v tako močni konkurenci ni bilo dovolj za uvrstitev v polfinale. Tekmovanje so dekleta tako zaključile na 17. mestu in za prvič za sabo pustile prav toliko skupin. Za mladinske tekmovalke je bilo to prvo večje uradno mednarodno prvenstvo in jim bodo pridobljene izkušnje sigurno koristile na nadaljnji tekmovalni poti.

Na prvenstvu sta nastopila tudi članska hip hop solista Mark Gerjevič in Dea Micić. Mark je med članskimi hip hop solisti uspešno prestal prvo kolo in se uvrstil v 1/8 finala, na koncu pa je tekmovanje zaključil na 53. mestu. Oba sta tekmovala tudi v hip hop battlih, kjer pa se jima žal ni uspelo prebiti v izločilne boje in sta tekmovanje zaključila na 42. mestu.