pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Zabavno Washington

Poznate najboljše pivo na svetu?

Piše: Radio Krka

Čas objave:
19.01.2013 19:37

Ne, to nista Union in Laško ...

Američani menijo, da je nejboljš pivo na svetu Westvleteren XII, redko in zelo iskano belgijsko pivo butične pivovarne Westvleteren, ki ga imajo številni za najboljše pivo na svetu. Varijo ga trapistovski menihi v samostanu svetega Siksta na belgijskem podeželju v kraju Vleteren, kupiti pa se ga da le prek težko dosegljivih rezervacij. Da je pivo nenadoma postalo na voljo v ZDA, je posledica finančnih potreb samostana - po vrsti dragih obnovitvenih del so se menihi odločili, da - samo tokrat - prodajajo pivo še zunaj zidov opatije.
Izbrano število ameriških trgovin je tako od 12. decembra prodajalo darilno škatlo šestih 33-centilitrskih stekleničk in dva vrčka po 85 dolarjev, pri čemer so zaloge v večini trgovin pošle v nekaj urah.
Tisti redki, ki so pivo okusili, sicer pravijo, da je popolno. Beeradvocate, eden ključnih virov za vse, povezano s pivom, je Westvleteren XII proglasil za "tako imenovani sveti gral številnih pivskih piflarjev", med podtoni pa so opazili vse od zlatega sirupa, cvetličnega medu, karamele, janeža, ingverja, v rumu namočenih rozin in kandiranega sladkorja.