pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Zabavno Los Angeles

Predmeti iz filma Igre lakote gredo na dražbo

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
20.04.2016 09:48

Konec maja bo v Los Angelesu dražba, na kateri bodo ponudili predmete iz filmske franšize Igre lakote. Med predmeti bo orožje, za katerega si obetajo 12.000 dolarjev, ter 500 kostumov in drugih rekvizitov iz trilogije filmov Arena smrti, Kruto maščevanje in Upor.

Na dražbi bodo kostumi, ki so jih v filmih nosili igralci, tudi Jennifer Lawrence in Josuha Hutcherson. Med njimi bo tudi črna usnjena obleka filmske junakinje Katniss Everdeen, za katero nameravajo iztržiti okoli 50.000 dolarjev.

Dražbo bodo 20. maja pripravili pri losangeleški avkcijski hiši Profiles in History, piše francoska tiskovna agencija AFP.


Filmska trilogija v režiji Francisa Lawrencea je nastala po istoimenski romanih ameriške pisateljice Suzanne Collins. Postavljena je v bližnjo prihodnost, kjer so lakota, suša in požari povzročili uničenje ZDA. V novi državi Panem se je skupina mladostnikov prisiljena v televizijskem šovu boriti do smrti. V filmih je vlogo najstnice, ki se mora udeležiti iger, v katerih se 24 izbrancev spopade na življenje in smrt, odigrala Jennifer Lawrence.

Franšiza s prvim filmom iz leta 2012 velja za eno najbolj dobičkonosnih. V kinematografske blagajne naj bi prinesla 2,9 milijarde dolarjev.