državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Zabavno Ljubljana

Previdno z objavami na Twitterju

Piše: Radio Krka

Čas objave:
27.04.2013 20:07

Ste dovolj previdni pri izlivanju čustev na družbenih omrežjih Twitter?

Twitter je prodrl v vsakdan našega življenja. Priljubljen je tudi v športni sferi, kjer pa je bilo prek njega storjeno že veliko škode. Se športniki zavedajo njegove moči?

Prav zaradi neprimernosti zapisa na Twitterju se je marsikateri profesionalni športnik znašel v nemilosti svojih nadrejenih in medijev. V tem letu je bil precej odmeven tvit Chrisa Culliverja, obrambnega igralca San Francisco 49ersov, ki je tik pred letošnjim Super Bowlom zapisal, da v ekipi nima homoseksualnega soigralca in da v franšizi homoseksualci niso zaželeni.

Veliko napako si je privoščil tudi nekdanji košarkar Miamija in zdajšnji soigralec Gorana Dragića pri Phoenix Sunsih, Michael Beasley. Ta je na Twitterju objavil fotografijo novega tatuja, ki si ga je omislil na hrbtu, a so na njegovo žalost uporabniki na fotografiji opazili tudi vrečko z zelenkasto vsebino, ki se je pozneje izkazala za marihuano. Beasley je tedaj postal tarča posmeha, prav zaradi tega je zaprl svoj profil in se pozneje celo prijavil na center za zdravljenje zasvojenosti z mamili.

Zanimivo je, da se večina športnikov, ki na Twitterju objavi neprimerno vsebino, oddalji od zapisa, zatrjuje, da ga ni napisala sama, pogosto je mogoče slišati izgovor: "Vdrli so mi v račun!" Seveda je to povsem mogoče, saj lahko nepridiprav prek ukradenega pametnega telefona dostopa do vseh socialnih omrežij, pa vendar se to športnikom dogaja nekoliko prepogosto.

Slovenski športniki so precej bolj umirjeni od ameriških kolegov. Žaljivih oziroma neprimernih tvitov pravzaprav ne objavljajo, vsake toliko časa morda dvignejo malce prahu le s svojo neposrednostjo ali pa zapisom o tekočih zadevah. Tako je slovenska javnost vselej rada prebirala tvite Tine Maze, ko so se pojavila nesoglasja s Smučarsko zvezo Slovenije, nekaj prahu je z neposrednostjo dvignil tudi kapetan slovenske košarkarske reprezantance Jaka Lakovič, ki je 14. januarja 2012 na Twitterju zapisal svoje mnenje o takratnem političnem stanju na sončni strani Alp.
Kakor koli, previdnost ni odveč!