sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

Zabavno Mumbai

Prodor Slovenije v indijsko filmsko produkcijo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
09.01.2013 13:26

V indijskih kinih je od danes na sporedu film "Naayak" v režiji Veere Venkate Vinayaka, prvi bollywoodski film, ki je bil deloma posnet v Sloveniji. Indijski film z veliko glasbe in plesa je 45-članska ekipa v Sloveniji lani snemala sedem dni v avgustu in septembru. Ekipa se je mudila v Ljubljani, Piranu, Postojnski jami in na Bledu.

S prodorom Slovenije v indijsko filmsko produkcijo se državi odpirajo poslovne priložnosti na področju turizma in prihoda tujih filmskih ekip, menijo v Regijski tiskovni agenciji (RTA), ki je pri pri snemanju filma "Naayak" sodelovala kot linijski producent v Sloveniji.

Bollywoodska filmska produkcija je zelo pomembna za razvoj turizma v krajih, kjer se filmi snemajo, kajti Indijci zelo radi obiščejo prizorišča, ki so jih videli na velikem platnu. Švica zato na primer že vrsto let velja za Indijcem zelo ljubo turistično destinacijo.

Kmalu po vrnitvi indijske filmske ekipe domov je časopis "The Times of India", ki dnevno izhaja v petmilijonski nakladi poročal, kako lepa in varna je Slovenija. Po prvih ocenah na bi si film predvidoma ogledalo deset milijonov Indijcev.

Film "Naayak" so poleg v Sloveniji snemali še v Kalkuti, Dubaju in na Islandiji. Glavni zvezdi filma sta indijska igralka Kajol Aggarwal in igralec Ram Cheran.