Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Zabavno Ljubljana

Rockerji Whitesnake danes v Hali Tivoli

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
12.07.2016 05:25

V sklopu turneje največjih uspešnic bo v ljubljanski Hali Tivoli po petih letih nocoj spet nastopila angleška rock'n'roll skupina Whitesnake. Gostje na koncertu, ki se bo začel ob 21. uri, bodo irski blues rockerji The Answer.

(Foto:FB)
Skupina Whitesnake je pred kratkim zaključila turnejo iz leta 2015, na kateri so predstavljali album The Purple Album. Ta je bil posvečen rock skupini Deep Purple, v kateri je prej sodeloval sedanji pevec Whitesnakeov David Coverdale. V Ljubljano pa prihajajo s turnejo, imenovano The Greatest Hits, v okviru katere bodo izvedli uspešnice, kot so Bad Boys, Slide It In, Love Ain't No Stranger, Is This Love, Give Me All Your Love, Here I Go Again in druge, so sporočili organizatorji koncerta.

Coverdale je pred koncertom v Sloveniji dejal, da so vsi člani navdušeni in v pričakovanju ponovnega nastopa v Ljubljani, ter dodal, da bo to najverjetneje tudi njegova osebna poslovilna dvoranska rock turneja po več kot 40 letih ustvarjanja in izvajanja rock glasbe. "Počaščen sem, da sem lahko bil v 40 letih na številnih svetovnih turnejah, v svetu, ki si ga delimo vsi, in s tem praznoval in užival v nepozabnih trenutkih z milijoni ljudi," je še dodal.

Zasedba Whitesnake je v Sloveniji nastopila dvakrat. Pred desetimi leti je napolnila ljubljanske Križanke, pred petimi pa veliko Halo Tivoli.

Skupino je leta 1978 ustanovil pevec Coverdale, potem ko je leta 1976 zapustil svojo prejšnjo rock skupino Deep Purple. V dolgoletni karieri so Whitesnake izdali 11 albumov, nastopili praktično na vseh kontinentih, za svoje dosežke pa so bili tudi večkrat nagrajeni. V slabih 38 letih delovanja z nekaj vmesnimi premori so se v zasedbi zamenjali številni člani, med njimi kitaristi Adrian Vandenberg, John Syke, Vivian Campbell in Steve Vai.

Trenutno zasedbo poleg Coverdalea sestavljajo Reb Beach in Joel Hoekstra na kitarah, Michael Devin na bas kitari, Tommy Aldridge na bobnih in Michele Luppi na klaviaturah.