901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Zabavno London

Rod Stewart postal vitez britanskega imperija

Piše: Radio Krka/sta

Čas objave:
11.06.2016 13:35

Znani britanski pop pevec Rod Stewart je postal vitez britanskega imperija, so v petek sporočili iz Buckinghamske palače. Avtor uspešnic, kot je Do You Think I'm sexy, je bil odlikovan v okviru praznovanja 90. rojstnega dne kraljice Elizabete II. za svoj prispevek v glasbi in za svojo dobrodelnost, so utemeljili.

71-letni glasbenik, ki je med svojo skoraj šestdesetletno kariero prodal na desetine milijonov plošč, se je za izkazano čast britanski kraljici zahvalil z besedami, da "si ne bi mogel želeti ničesar več", poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Stewart se zdaj lahko imenuje kot sir Rod. S tem se je pridružil drugim britanskim glasbenim vitezom, med katerimi sta npr. tudi sir Paul McCartney in sir Elton John.

Kraljica je sicer odlikovala tudi britanskega astronavta Tima Peaka, ki je trenutno na krovu Mednarodne vesoljske postaje. Odlikovan je bil z redom Sv. Mihaela in Sv. Jurija, odlikovanjem, ki se ga podeljuje za promocijo Velike Britanije v tujini. Dobil ga je za "zasluge pri raziskavah vesolja in za prispevke v znanosti".

Britanska monarhija odlikovanja podeljuje dvakrat letno - ob kraljičinem rojstnem dnevu in za novo leto. Prejemnike odlikovanj lahko predlagajo ugledni člani javnosti. O predlogih nato razsoja poseben odbor, končno odločitev pa sprejmeta premier in kraljica.