gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Zabavno Treviso

V Italiji nad travo z osli in ovcami

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
02.04.2016 14:55

V italijanski provinci Treviso na severu Italije so se odločili, da bodo namesto kosilnic travo na mestnih ulicah poslej uničevali osli. Predsednik province Luca Zaia je v ta namen kupil šest pritlikavih oslov, ki jih bodo uporabili v boju proti travi na cestah in vrtovih province. V mestu Ferrara v deželi Emilija Romana v ta namen stavijo na ovce.

"Želimo preizkusiti, ali se lahko provinca na tak način odpove nakupu traktorjev in kosilnic," je utemeljil Zaia. Dodal je, da vsako leto za nakup traktorjev in kosilnic namenijo do 100.000 evrov, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Prvi mož province Treviso je šest oslov izbral sam osebno in zanje odštel 2075 evrov. Nameravajo jih namestiti v eni od okoliških kmetij. Načrtujejo tudi razpis med šolarji, ki naj bi oslom izbrali imena.

V mestu Ferrara pa so pastirju, ki ima vzdolž reke Pad čredo 600 ovac, naložili, naj ovce pase vzdolž mestnega obzidja. Na tak način naj bi privarčevali pri najemu vrtnarjev. Ovce naj bi mulile travo v imenu mesta do maja.