volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Zabavno Lj

V Stožicah poklon Lojzetu Slaku

Piše: Radio Krka

Čas objave:
20.04.2013 07:29

V Dvorani Stožice bodo nocoj pripravili veliki koncertni dogodek v spomin na legendarnega slovenskega harmonikarja Lojzeta Slaka, naslovljen Tvoje pesmi živijo naprej.

Slaku se bodo poklonili številni glasbeniki, med njimi Fantje s Praprotna, zadnja zasedba Tria Slak, ki se ji bodo pridružili gostje na harmoniki.

Program več kot dvournega koncerta bo zasnovan tako, da bodo obiskovalci lahko prisluhnili delom s celotnega glasbenega repertoarja priznanega glasbenika. Kot gostje na harmoniki bodo nastopili Matija Slak, Rok Švab, Peter Fink, Brane Klavžar in Tine Lesjak.

Spominu na Lojzeta Slaka se bodo poklonili tudi simfoniki RTV pod taktirko Patrika Grebla ter igralka in literatka Saša Pavček, ki bo predstavila uglasbeno poezijo očeta Toneta Pavčka. Simfoniki bodo na koncertu nastopili z razširjeno zasedbo godalnega orkestra.

Izvajalcem se bodo pridružili pri izvedbi okoli osmih skladb, med katerimi bodo Dekle, Mama in Srečno mlada Slovenija, sodelovali pa bodo tudi v treh sklopih recitacije Pavčkove poezije, so sporočili z Agencije Salamander.


Lojze Slak (1932-2011) je s svojim delom pustil neizbrisen pečat v slovenskem glasbenem prostoru. Prelomno leto v njegovi karieri je bilo 1957, ko je kot samostojni harmonikar prvič nastopil na radijski oddaji Pokaži, kaj znaš! in takoj očaral tako strokovno javnost kot radijsko občinstvo.

Glasbenik je znan tudi po tem, da je izpopolnil diatonično harmoniko s šestim gumbom za igranje basov in "Slakovim" gumbom za desno roko. Za svoje delo je prejel številna priznanja v Sloveniji in tujini.

Kot je povedal Bojan Rojko iz Agencije Antonov, so vstopnice za nocojšnji koncert še na razpolago.