gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Zabavno Ljubljana

VIDEO: Cerar nasedel hrvaškemu šaljivcu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
19.01.2016 11:11

Hrvaški šaljivec Davor Jurkotić je včeraj poklical premierja Mira Cerarja in se pretvarjal, da je novi hrvaški mandatar Tihomir Orešković. Očitno se Cerarju niti sanjalo ni, da je tarča znanega hrvaškega šaljivca.

Cerar je uvodoma "Oreškoviću" čestital za mandat za sestavo hrvaške vlade in izrazil pričakovanje, da se bosta čim prej sestala na pogovorih o odnosih med Slovenijo in Hrvaško.

"Orešković" je pohvalil naravne lepote Slovenije in Slovence kot dobre gostitelje. Cerar je odgovoril, da gre vsako poletje na hrvaško obalo. Na povabilo, da bi poleti skupaj preživela počitnice, pa je Cerar odgovoril, da bi to bilo "sijajno", če bi poleg veliko dela, ki ga je potrebno pred tem opraviti, uspel najti tudi kaj časa za počitnice.

Jurkotić je v slabi hrvaščini z močnim angleškim naglasom, značilnim za mandatarja Oreškovića, predlagal, da bi se s Cerarjem čim prej srečala tudi zaradi morebitne odstranitve bodeče žice na hrvaško-slovenski meji. Cerar pa je v odlični hrvaščini odgovoril, da si tudi sam želi odstranitve ograje.

"Če bi se malo pošalil, raje bi dal Trdinov vrh, samo da ne bo ograje", je dejal "Orešković". "Tudi sam ne maram ograje in jo bomo zagotovo umaknili. Pred tem pa je potrebno doseči skupni cilj in skupno delovanje, da bi zaustavili migrante", je še pojasnil Cerar.

Hrvaški komik je na to dejal, da bi bilo potrebno ograjo postaviti na meji s Srbijo ter izrazil željo, da bi bili Hrvaška in Slovenija ena sama država. Cerar je ponovil, da se je potrebno pogovarjati o odprtih vprašanjih.

Pogovor je bil posnet pred Cerarjevim obiskom v Italiji in Nemčiji, saj je slovenski premier zaradi teh potovanj zavrnil predlog, da bi se z "Oreškovićem" srečala na kosilu v Ljubljani. Izrazil je željo, da bi skupaj kosila kdaj drugič ter dodal, da se lahko "tikata". Pogovor so predvajali tudi v informativnem programu komercialne RTL televizije v ponedeljek zvečer.

Jurkotić je minuli teden posnel vrsto satiričnih pogovorov v vlogi mandatarja Oreškovića tudi s številnimi hrvaškimi politiki, med drugimi z bivšim predsednikom države Ivom Josipovićem in nekdanjo premierko Jadranko Kosor. Vsi so objavljeni tudi na Youtubu.

Na Hrvaškem ocenjujejo, da se je Cerar, čeprav se je spustil v resen pogovor z domnevnim mandatarjem, pokazal kot bolj zadržan in previden kot hrvaški politiki v "Oreškovićevem tednu".

Tihomir Orešković kliče Mira Ceraraja 'U zdrav mozak' (YouTube)