pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Zabavno

VIDEO: Nisem jaz tak lenuh

Piše: R.K.

Čas objave:
06.10.2020 08:44

Mladi vse (pre)več časa preživijo z očmi zatopljeni v svoje telefone in proste minute namesto v naravi in ob športu preživljajo v virtualnem svetu.

Prav to je zgodba nove pesmi skupine Lenarti, ki jo sestavljajo dva srednješolca in en študent, vsi pa dobro obvladajo uporabo telefona, računalnika, tablice. In kaj na to poreče njihova mami? Nekega de je bila prav zaradi tega besna, zato je na list papirja napisala: “Je dober Tik tok in Instagram, da zabiješ dan …“.

Najstarejšemu Luku pa je bilo to tako všeč, da je rekel, da je to pa že pol pesmi. »Tisti del besedila potem naprej, je sicer logična stvar pogovora, ko se preganjamo koliko kdo uporablja telefon. Pa nisem tak lenuh, saj grem na kolo, na rolko, plavam, hodim, tečem, pa na fuzbal. Če bo kdo vprašal, če je pesem biografska, lahko rečemo SEVEDA. Mislimo pa, da se bo marsikdo našel v njej. Da je to sedaj način življenja,« pove Luka.

Luka, Nika in Blaž po avtorskih pesmih Zaupaj le srcu, Deklica moja, V šolo več ne grem, Mala moja, Prišla bo pomlad, tokrat z novo pesmijo Nisem jaz tak lenuh. Tudi ta pesem je popolnoma avtorska. Besedilo je napisala Tina Lenart, glasbo in priredbo Luka Lenart. Sami so poskrbeli tudi za avdio in video produkcijo. Naj pesem postane himna vse mladine sveta.