državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Zabavno Amsterdam

VIDEO: Želite na pot brez povratka?

Piše: Radio Krka

Čas objave:
23.04.2013 11:09

Bi bili radi "Marsovec"? Prvi potencialni kolonizatorji Marsa so že poslali svoje prijave, ki jih sicer zbirajo do konca avgusta. Kakšnih posebnih zahtev ni potrebno izpolnjevati, na Rdeči planet pa bi odpotovali v letu 2022.

Nizozemsko podjetje Mars One je včeraj začela zbirati prijave prostovoljcev, ki želijo biti prvi naseliti Mars. Na pot bi se odpravili leta 2022, sedem mesecev kasneje, v letu 2023, pa bi pristali na Rdečem planetu, s katerega se ne bi nikoli več vrnili.

»Astronavti bodo ostanek življenja preživeli na Marsu verjetno bodo tam ostali tudi njihovi posmrtni ostanki,« je povedal direktor podjetja, Bas Lansdorp. Dodaja, da se bodo ljudje na Marsu sami odločali o usodi pokojnikov.

Ker gre za misijo brez povratka, pa to tudi zmanjša stroške, saj trenutno tudi ni tehnologij, ki bi omogočala vrnitev na Zemljo. Lansdorp je tudi povedal, da za projekt niso bili potrebni nikakršni novi izumi.

Prijave zbirajo na portalu apply.mars-one.com. To je šele prvi krog zbiranja prijav, ki se bo zaključil konec avgusta. Sicer pa je svoj interes za tovrstno avanturo izkazalo že več kot 10 tisoč ljudi.

Pot brez povratka (apply.mars-one.com)