image008 Odkrito.si

V slovo fantku, ki je združil Slovenijo

madonna eurosong Svet24.si

Madonna sramotno priredila evrovizijsko polomijo

pomladna metulja Petisvet.si

Opozorilo za ta teden: izogibajte se govorjenju ...

nosečka Svet24.si

Bi svojemu otroku nadeli tako zelo nenavadno ime?

meghan markle Svet24.si

Nov šok za mlado mamico Meghan

ana urbanc Njena.si

Izdalo jo je zdravje

plestenjak 5 Njena.si

Blaž Švab spregovoril o svoji poroki

Zabavno Ljubljana

Vrhunska glasbena imena na največjem glasbenem odru v Sloveniji!

Piše: Event24, T.R.

Čas objave:
26.02.2019 13:29

Še zadnjič v Sloveniji: José Carreras s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, posebnim gostom Janom Plestenjakom in sopranistko Martino Zadro, Stožice, 10. marec 2019.

Ljubljanska Arena Stožice bo 10. marca 2019, postala prizorišče velike zgodbe o slovesu vrhunskega in svetovno znanega tenorista Joséja Carrerasa, ki bo na največjem odru v Sloveniji v spremljavi več kot 50-članskega Simfoničnega orkestra RTV Slovenija, nastopil še zadnjič v svoji karieri.

Tenorist, ki ga večina Slovencev pozna po tem, da je bil del zasedbe Treh tenorjev, v kateri je s Plácidom Domingom in Lucianom Pavarottijem navduševal koncertne hale in občinstva po vsem svetu, pa ne bo nastopil sam, temveč v družbi še dveh vrhunskih slovenskih glasbenikov.

Najuspešnejši in najpopularnejši slovenski glasbenik in vrhunska slovensko-hrvaška sopranistka ter prvakinja in nosilka repertoarja SNG Opera in balet Ljubljana

Posebno čast in osebno povabilo vrhunskega tenorista je prejel najuspešnejši in najpopularnejši slovenski glasbenik, Jan Plestenjak. ''Povabljen sem s strani velikega Joséja Carerrasa, da se mu pridružim na odru njegovega koncerta v Stožicah, kot njegov gost,'' je pred kratkim sporočil Jan, ki je v preteklosti že navdušil s sodelovanjem s simfoniki in izbrano vrhunsko ekipo.

Stati na odru s svetovno priznanim tenoristom, ki slovi po tem, da občinstvu pričara najlepše romantične performanse in katerega tenorski vokal velja za enega izmed najlepših tenorskih vokalov vseh časov, je Plestenjaku tako v veliko čast. ''Večje časti in priznanja si kot pevec in avtor nisem mogel predstavljati,'' je še poudaril Plestenjak, ki je povabilo eminentnega glasbenika sprejel z velikim spoštovanjem.

Oktobra je slovenski glasbenik razprodal in do zadnjega kotička napolnil ljubljanske Stožice.jpeg
Oktobra je slovenski glasbenik razprodal in do zadnjega kotička napolnil ljubljanske Stožice
Foto: M24

Poleg Plestenjaka bo ob Carrerasu kot gostja nastopila tudi vrhunska slovensko-hrvaška sopranistka in operna umetnica, ki uživa mednarodno slavo, Martina Zadro. Slednja je v preteklosti sodelovala s prestižnimi in uglednimi orkestri, dirigenti in opernimi pevci, med katerimi je bil tudi José Carreras. ''On je velika legenda in priložnost, da ga še zadnjič slišimo v živo, je veliko doživetje, ki se ga bodo obiskovalci spominjali še dolgo, dolgo časa,'' je poudarila Zadrova.

Martina Zadro in Jose Carreras na koncertu v Gradcu.jpeg
Martina Zadro in Jose Carreras na koncertu v Gradcu
Foto: osebni arhiv Martine Zadro

Obeta se prelep večer in doživetje, kot ga še ni bilo, saj bo glasbenik svetovnega formata vzel slovo od Slovencev v velikem slogu.

Vstopnice so na voljo že za 39 €, svojo pa si lahko zagotovite na lastnih prodajnih mestih Eventim, spletni strani www.eventim.si, bencinskih servisih Petrol in spletni strani www.petrol-ticket.si!

Vstopnice že za 39 evrov.jpeg
Vstopnice že za 39 evrov
Foto:Svet24