901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Zabavno Novo mesto

Začenja se 17. Jazzinty

Piše: Radio Krka

Čas objave:
15.08.2016 18:44

V Novem mestu v okviru 17. mednarodne delavnice s festivalom Jazzinty danes pričakujejo 70 udeležencev iz 11 držav in z vseh celin ter 11 mednarodnih mentorjev.

V letošnjem Jazzintyjevem programu, ki sledi ustaljenim smernicam, sodelujejo tudi prodorni mladi avtorji, hkrati so festivalsko dogajanje razširili na dodatno prizorišče na Loki.

Glasbena delavnica s festivalom Jazzinty, ki jo novomeški Kulturni center Janeza Trdine pripravlja s sodelovanjem konservatorija Prins Claus iz nizozemskega Groningena, bo potekala do sobote.

Vodja projekta Jazzinty Jure Dolinar je za STA povedal, da v okviru jazzovske delavnice in festivala pripravljajo tudi sedem koncertov in več kot 50 ur improvizacijskih nastopov, ki bodo potekali na vrtu novomeškega Gostišča na Loki, na vrtu Dolenjskega muzeja in na Glavnem trgu.

Udeležence bo poučevala prenovljena ekipa 11 mednarodnih mentorjev oziroma priznanih jazzovskih glasbenikov in pedagogov, med katerimi so tudi trije slovenski ustvarjalci.


Strnjeni pedagoški del v obliki individualnih ur, teoretičnih predavanj in praktičnih vaj bo potekal v novomeški Glasbeni šoli Marjana Kozine.

Festivalski koncertni program bo sestavljen iz nastopov mentorjev, udeležencev in gostov delavnice ter koncerta zmagovalca skladateljske nagrade Jazzon, ki jo bodo za skladbo Quantum Insomnia v sredo podelili saksofonistu Blažu Švaganu.

Umetniški vodja Jazzintyja 2016 je nizozemski kontrabasist Joris Teepe.