nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Zabavno Žalec

Zgradili bodo fontano piva

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
21.04.2016 13:55

Žalska občina bo v petek oziroma najkasneje v ponedeljek začela z gradnjo fontane piva.

Kot je na današnji novinarski konferenci v Žalcu povedal žalski župan Janko Kos, je finančna konstrukcija za fontano s petimi pipami že zaprta. Naložba je vredna 350.000 evrov, od tega bo občina prispevala 170.000 evrov, preostalo pa so donacije.

Kos je tudi dejal, da je projekt deležen številne podpore, kar kaže, da so na pravi poti, da bo ta fontana postala zanimiva turistična destinacija. Z zbiranjem donacij za še tri dodatne pipe, ki bi stale nekaj manj kot 50.000 evrov, pa žalska občina nadaljuje.

Po Kosovi oceni je zanimanje za fontano, ki bo stala v žalskem mestnem parku, med slovenskimi proizvajalci piva izredno veliko. Nekateri med njimi so tako izrazili željo po odkupu pip, vendar si žalska občina tega ne želi, ker hoče sama gospodariti s fontano.

Rok za izgradnjo fontane, ki bo stala nasproti žalske tržnice, je 90 dni. Kos verjame, da bo vse potekalo gladko in da bodo fontano morda zgradili nekoliko prej.

Pojasnil je, da na občini razmišljajo, kako to fontano nadgraditi s kulinarično in drugo turistično ponudbo. Glede tržnice pa je Kos dejal, da ima občina zagotovljena sredstva za postavitev premične strehe, kar bo omogočilo izvedbo številnih prireditev na tem prostoru.

Fontana bo imela v končni fazi osem avtomatiziranih točilnih naprav, obiskovalci pa bi lahko kupili steklen vrč, ki ga je oblikoval častni občan Žalca Oskar Kogoj, in vplačali število želenih degustacij po dva decilitra piva.

Anketa, ki jo je žalska občina lani izvedla med 426 občani, je pokazala, da jih skoraj 90 odstotkov podpira gradnjo fontane.