franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Jutro na Krki

Trebanjka Maja Marinčič iz festivala v Novem Sadu prinesla nagrado

Piše: RK

Čas objave:
27.09.2023 11:47

Pevka Maja Marinčič je v petek, 15. septembra nastopila na Tamburaški Mondoviziji. Kot solistka se je ob spremljavi Velikega tamburaškega orkestra Radio-Televizije Vojvodine predstavila s pesmijo Tamburaš. Na tekmovanju je v izjemni konkurenci 15 pesmi iz 11 držav dobila nagrado za najboljšo žensko vokalistko.

Med predstavniki 11 držav se je v tekmovalnem delu Mondovizija predstavila kot pevka s skladbo Tamburaš. Besedilo pesmi je napisala Nastasja Schweiger, avtor glasbe in aranžmaja pa je Gregor Zagorc. Spremljal jo je Veliki tamburaški orkester RTV Vojvodina. Maja obožuje zvok tamburice in pravi da je njena sreča in zadovoljstvo neopisljiva, saj jo je ravno pesem Tamburaš ponesla v svet. Navdušeno še doda: »Aranžma te pesmi je zame čarovnija, ki mi naslika nove dimenzije, čudovito besedilo pa govori o veliki ljubezni dveh in o zvokih tambure, ki oba ponese v svet - on izpolnjen moški in ona plešoča izpolnjena ženska, objeta v tej nežnosti, skrivnostni božanskosti in najbolj čisti ljubezni. Zvok tambure pa čustvovanje v pesmi naredi še silovitejše.«

Maja Marinčič, poznana tudi kot Divana, je pevka, ki s svojo eleganco, strastno in ženstveno esenco vabi poslušalce s svojo glasbo in interpretacijo, da se ustavijo v trenutku zavedanja sebe in da vstopijo v občutke njihove izvorne frekvence ter v stik z univerzalno zavestjo. Preko besedil ljudi nagovarja, da delujejo v dobrobit svetu. Vse energije, ki jih na odru s svojo pojavo in petjem uteleša, izražajo raznolikost in obenem ravnovesje, ki ga svet nosi.

Maja Marinčič
Maja Marinčič v Jutru na Krki
RK

Poje od nekdaj. Javno je začela nastopati v srednji vzgojiteljski šoli kot nastopajoča v zboru in kot solistka. Imela je več solističnih nastopov z Big bendom ŠC Novo mesto. Sodeluje v opernem zboru v prvi tamburaški operi na svetu – V objemu Lahinje. Veliko sodeluje s Tamburaškim orkestrom Dobreć. Imela je tudi svoja samostojna koncerta na gradu v Žužemberku in v Trebnjem v dvorani Stik, za konec leta 2023 pa pripravlja večji glasbeni spektakel z Big bandom ŠCNM.

Maja Marinčič preko svojih samostojnih koncertov spominja ženske na tisto pravo in naravno ženstvenost, ki jo imajo v sebi. Pesmi, ki jih Maja zapoje in njena interpretacija le teh, odpirajo srce, vsem prisotnim vlijejo zavedanje o ženskem načinu delovanja in spodbudijo moške, da podprejo ženske v svojem okolju. Ženske spodbudi, da poskrbijo zase, se negujejo, saj si to zaslužijo v največji meri. Ko je ženska zadovoljna in srečna, so srečni vsi ljudje, ki jo obdajajo, vsaka pa ima moč v sebi, da hodi skozi življenje, kot ji narekuje srce ter da uresniči svoje sanje.

Povedala nam je še, da ji nagrada na festivalu ogromno pomeni in ji daje veter v krila za prihodnje ustvarjanje. Že v petek jo lahko poslušamo v Novem mestu pri gradu Grm na Šepetu jeseni, decembra pa jo lahko slišimo tudi v Kulturnem domu Trebnje, kjer bo nastopila z Big bandom.

Intervju Maja Marinčič

Maja Marinčič v Jutru na Krki