zajec1 Svet24.si

Smeh za domačine in turiste: pozor, dva zajca ...

štirikolesnik, šolta, gumenjak Svet24.si

VIDEO: S štirikolesnikom skočil na gumenjak

dragic doncic 22 af Necenzurirano

Konec omejitev TV prenosov Dončića in nogometašev

go golob tw Reporter.si

Razkrita enigma tablice »GO GOLOB«: SDS in njeni...

goran dragic Ekipa24.si

Kaj je z Goranom Dragićem? Zakaj je igral le pet ...

Po Markovi smrti so se hitro vrnili na sneg, v gore, k športom Odkrito.si

VIDEO: Nina Grlic - ZATO je javno spregovorila o ...

doncic Ekipa24.si

Vas zanima, v čem se te dni po Ljubljani prevaža...

Koronavirus - aktualno z Dolenjske Novo mesto

Aktualno 15: Zadnje stanje v bolnišnici Nm, s terena v Metliki in o kršitvah prepovedi javnega zbiranja

Piše: P.M.

Čas objave:
20.03.2020 16:06

Med 341-imi potrjenimi okužbami v Sloveniji jih je na Dolenjskem, v Beli krajini in Posavju 58.

Na območju Splošne bolnišnice Novo mesto je stanje po današnjih podatkih direktorice Milene Kramar Zupan obvladljivo (več v pripetem tonskem posnetku).

V MO Novo mesto je sicer potrjenih 6 okužb, prav tako v občini Semič, v občini Trebnje 5, v občini Šmarješke Toplice 4, v občinah Črnomelj in Ribnica pa 3. Še vedno je največ okuženih v naši regiji v občini Metliki, in sicer 24. Zato je na metliškem potreba po terenski pomoči izredna. Tako so se pri Rdečem križu Metlika reorganizirali razmeram primerno in poleg svojih nalog prevzeli tudi naloge, ki jim jih je razporedil štab metliške Civilne zaščite. Tako dostavljajo hrano starejšim, urejajo dodatne prostore v DSO Metlika, kjer pomagajo tudi zdesetkanemu kadru. Organizirajo tudi varstvo otrok za zaposlene v nujnih službah in dostavljajo hrano in zdravila občanom v samoizolaciji pravi sekretarka Zalka Klemenčič (več v pripetem tonskem posnetku).

Sicer pa se tudi po občinah na našem koncu prilagajajo ukrepom vlade, ki je z današnjim dnem še dodatno omejila gibanje po javnih površinah. Ponekod so ljudje že doslej spoštovali ukrepe in se izogibali stikom, drugje so imeli večje težave. Nadzor za zdaj večinoma izvajajo redarji in policija, edini, ki lahko izda kazen, pa je zdravstveni inšpektorat. Direktorica občinske uprave Mestne občine Novo mesto Vida Čadonič Špelič je ocenila, da so Novomeščani odgovorni in resnično spoštujejo prepoved zbiranja na javnih mestih ter se zavedajo pomena vladnih ukrepov. Za nadzor nad spoštovanjem ukrepa sicer skrbi policija, je še dejala. Na Policijski upravi Novo mesto so povedali, da danes do 12. ure ni bilo potrebno posredovanje zaradi kršitev prepovedi zbiranja. Morebitnim kršiteljem pa bodo za zdaj izrekli le opozorilo.

Kljub temu, bodite odgovorni. Ostanite doma, če že, pa se v naravi gibajte ločeno, na razdalji od ostalih ljudi. Vse aktualne informacije glede epidemije in razmere na našem koncu bomo na radiu Krka še naprej spremljali - tako v programu v živo kot tudi v izrednih rubrikah Aktualno z Dolenjske. Naslednjo pripravljamo jutri ob 11.uri in 10 minut.

Koronavirus - Aktualno z Dolenjske, 20.3.2020 ob 16:10