Britanska kraljica Elizabeta II Svet24.si

Zaskrbljujoče: kaj se dogaja s kraljico Elizabeto...

viktor orban brač Svet24.si

Viktorju Orbanu se je pred Visom pokvaril ...

bohinjsko jezero, hotel bellevue Necenzurirano

Pidovskemu tajkunu bi odvzeli elitna zemljišča ...

matej tonin vojska sta Reporter.si

Tonin kupil »mačka v žaklju«: zakaj so v Litvi...

maribor - olimpija Ekipa24.si

Rušilna Olimpija! Maribor nemočen, zeleno-belo ...

Slamnik je moje najljubše pokrivalo poleti, z mano na hvarsko raziskovanje pa so odpotovali trije sl Odkrito.si

Danica Lovenjak - Kakšno uživanje na prelepem ...

sveca Ekipa24.si

Grozljivo in šokantno! Umorjen večkratni ...

Koronavirus - aktualno z Dolenjske

Aktualno 22: V Novem mestu in Kočevju iščejo prostovoljce

Piše: R.K.

Čas objave:
24.03.2020 11:05

V Novem mestu in Kočevju potrebujejo dodatne prostovoljce za pomoč ranljivim skupinam. Pomoč po naših krajih sicer poteka nemoteno.

V Novem mestu iščejo prostovoljce za pomoč najbolj ranljivim skupinam prebivalstva pri dostavi hrane, zdravil in ostalih življenjskih potrebščin. Prostovoljce iščejo pri Območnem združenju rdečega križa Novo mesto, ki se jim lahko oglasite na telefonski številki 041 746 742. V Škofijski Karitas prijave prostovoljcev zbirajo na telefonu 040 532 037 ali elektronskem naslovu simon@dvornik.org. Združenje katoliških skavtov in skavtinj klice prostovoljcev čaka na telefonski številki 070 650 844 in na elektronskem naslovu iztokkavsek62@gmail.com

Pomoč prostovoljcev pa iščejo tudi v Kočevju. Štab civilne zaščite Občine Kočevje poziva k pomoči občanom in zbira mrežo prostovoljcev preko Rdečega križa Kočevje. Prijave zbirajo na kocevje@gmail.com ali pa na telefonski številki 041 780 771.

Sicer pa po vseh občinah v naših krajih delujejo prostovoljci, ki pomagajo najranljivejšim skupinam ljudi, ki sami ne moremo v trgovino.

V Novem mestu za informacije in zagotavljanje nujnih potreb najranljivejših skupin prebivalstva, predvsem starejših deluje dežurna telefonska številka 07 39 39 289, ki je na voljo vsak dan med 7. in 20. uro.


Prebivalci Kočevja in bližnje okolice lahko na telefonski številki 070 183 048 naročijo dostavo nujnih življenjskih potrebščin. Telefonska številka je odprta od ponedeljka do petka, med 8. in 12. uro.

V Krškem pa člani Projekta Most in ekipe Pomoči na domu oskrbujejo in zagotavljajo najnujnejše storitve na terenu. Skrbijo tudi za dostavo toplih obrokov tistim, ki jih najbolj potrebujejo. Tedensko bodo opravljali informativne razgovore s tistimi, pri katerih storitev trenutno ne izvajajo, da bodo preverili njihovo psihofizično stanje. Na enotni vstopni točki imajo telefonsko številko, ki je namenjena vsem občanom v stiski. Številka je 070 585 803, kjer dajejo vse potrebne informacije glede izvajanj različnih oblik pomoči.

Občina Brežice ima posebno telefonsko številko 051 201 010, namenjeno starejšim v stiski, ki potrebujejo nujno pomoč v času preventivnih ukrepov proti širjenju virusa.

Občani Semiča v izolaciji ali karanteni, ki nimajo svojcev, sosedov ali drugih oseb, ki bi jim lahko priskočili na pomoč, lahko sporočijo potrebo po dostavi hrane, zdravil in drugih nujnih pripomočkov na telefonsko številko Civilne zaščite Občine Semič 040 349 660.

Center za socialno delo Črnomelj za pomoč na domu deluje nemoteno. Vsi, ki potrebujejo kakršno koli pomoč centra, lahko pokličejo na telefonsko številko 07 306 23 60 vsak delovnik, med 8. in 14. uro.

Koronavirus - Aktualno z Dolenjske, 24.3.2020 ob 11:10