humanity-4150261_1920 Dobra karma

Tarot napoved: lahko pričakujemo generacijo ...

meghan, harry Svet24.si

Kdo bo plačeval za sussekška odpadnika? Harry je...

ZGO000687 Reporter.si

Če bi Pučnik premagal Kučana: kakšna bi bila ...

uroš urbanija Svet24.si

Prvak SDS ponovno vpoklical zvestega in uslužnega...

Vlado Kreslin Necenzurirano

Kdo je že zaprl s.p.? Helena Blagne, Vlado ...

ZvezdePlesejo_skupinska_pokoncna2 (1) Odkrito.si

Zvezde plešejo - To se jim dogaja sedaj!

trenerka Njena.si

Nataši Gorenc umrl oče, strah jo je za mamo

Koronavirus - aktualno z Dolenjske Novo mesto

Aktualno 26: Kapacitete v bolnišnici NM nared

Piše: P.M.

Čas objave:
25.03.2020 16:11

Po zadnjih 528-ih okužbah v Sloveniji in peti žrtvi, zadnji podatki za Dolenjsko, Belo krajino in Posavje kažejo, da je 72 okužb, kar je šest več kot včeraj.

Še naprej je najvišje število v občini Metlika, kjer sta dve, kot včeraj, torej 28. V občini Semič jih je 8, v občinah Trebnje in Novo mesto 6, Šmarješke Toplice in Ribnica 4, Črnomelj, Žužemberk, Sevnica, Kočevje, Ivančna Gorica in Brežice 2, v občinah Dolenjske Toplice, Grosuplje in Mirna pa po eden. V bolnišnicah je za bolnike s koronavirusno boleznijo na voljo 539 postelj, po besedah ministra Gantarja, se po potrebi to število na račun dodatnega zmanjševanja ostalega programa lahko poveča do tisoč (več v pripetem posnetku).
Tudi v Splošni bolnišnici Novo mesto je po besedah direktorice Milene Kramar Zupan za zdaj stanje glede kapacitet neproblematično (več v pripetem posnetku).

Kot smo poročali, je vlada na sinočnji seji obravnavala prvo celovito oceno stanja po izvedenih ukrepih za upočasnitev in zajezitev epidemije covida-19. Več o njej bodo danes povedali ministri vlade Janeza Janše. Premier je včeraj napovedal, da bodo preučili, kaj od morebitnih dodatnih ukrepov omejitev gibanja bi bilo še smiselno sprejeti. Če bodo ljudje upoštevali omejitve, potem novi ukrepi ne bodo potrebni. Ali bodo novi ukrepi in če, kakšni bodo tudi za Dolenjsko, bomo spremljali še naprej v programu radia Krka v živo in v naslednji rubriki Aktualno z Dolenjske jutri ob 11.uri in 10 minut.

Koronavirus – Aktualno z Dolenjske, 25.3.2020 ob 16:10