stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Koronavirus - aktualno z Dolenjske

Aktualno 6: Zamudnin ne bo

Piše: R.K.

Čas objave:
16.03.2020 10:43

Vrata vzgojno-izobraževalnih ustanov so zaprta, prav tako lokalov, nenujnih trgovin, javni promet je obstal. Zaprte so tudi knjižnice.

Življenje na Dolenjskem se počasi umirja. Vlada je namreč sprejela številne ukrepe, s katerimi želi zajeziti širjenje novega koronavirusa. Od danes so zaprte vse vzgojno-izobraževalne ustanove, lokali, nenujne trgovine, ustavil se je javni promet. Ob polnoči se bo zaprlo letališče Jožeta Pučnika.

Vrata je do preklica zaprla tudi novomeška knjižnica Mirana Jarca. Zaprte so tudi krajevne enote knjižnice, bibliobus ne vozi.

Tiskovna predstavnica knjižnice Bojana Medle je ob tem povedala, da je knjige možno podaljšat preko spletnega portala moja knjižnica, kjer lahko gradivo podaljšate tudi večkrat. Medletova dodaja, da tisti, ki želijo knjigo kljub temu vrniti, jo lahko vrnejo v nabiralnik za vračanje gradiva pred knjižnico. V času, ko je knjižnica zaprta zamudnine ne tečejo, zato obiskovalcem ni treba hoditi v knjižnico in lahko brez skrbi knjige vrnejo, ko se zadeva s koronavirusom umiri in bo knjižnica zopet odprta. Dodatnih stroškov ne bo.


V času, ko je knjižnica zaprta, pa med 7. in 15. uro deluje telefonska številka, kamor lahko pokličete v primeru vprašanj ali pa če želite podaljšati gradivo. Številka je 07 393 46 00.

V tem času lahko uporabljate spletne storitve knjižnice, predvsem spletni portal biblos, kjer si lahko izposodite e-knjige. Preko spletne strani knjižnice pa lahko dostopate do elektronskih virov, kjer najdete najrazličnejše podatke.

Trenutno je v Sloveniji potrjenih 219 število okužb, od tega v Dolenjski regiji 46 in 1 v Posavju.

O novih ukrepih vas bomo še naprej obveščali v programu Radia Krka, prihodnja izredna rubrika Aktualno z Dolenjske pa bo na sporedu ob 16 in 10 minut.

Koronavirus - Aktualno z Dolenjske, 16.3.2020, 11:10