zda vesna_vuk_godina - foto Simen Svet24.si

Antropologinja Vesna V. Godina: Nekoč je bil ...

marko-bandelli Svet24.si

Marko Bandelli o Janši kot skrajnem desničarju ...

medved Svet24.si

Na območju Postojne medvedka poškodovala ...

janez jansa pl4 Reporter.si

Janša kuha žabe: nihče od politikov ne sme ...

dražgoše Necenzurirano

Resnica o Dražgoški bitki #kolumna

gaja prestor 7 sašo radej Njena.si

Gaja Prestor dobila diagnozo covidne pljučnice

lampic Ekipa24.si

Poleti gola, zdaj pa v takšni OPRAVI!!! Vroča ...

Koronavirus - aktualno z Dolenjske

Aktualno 1: Odziv in napotki po 1. okužbi v Posavju

Piše: A.Z.

Čas objave:
13.03.2020 16:10

Do 14. ure je bilo v Sloveniji potrjenih 141 primerov okužbe z novim koronavirusom, od tega je v Dolenjski regiji 30 primerov okužbe. Danes so prvi primer potrdili tudi v Brežicah.

Število obolelih se veča, v Sloveniji je trenutno potrjenih 141 okužb s koronavirusom, od tega je na območju Dolenjske 30 okuženih.

Vlada je včeraj za območje Slovenije razglasila epidemijo, v ponedeljek se zapirajo vse vzgojno-izobraževalne ustanove po državi, priča smo tudi rasti števila obolelih.

Do 14. ure je bilo v Sloveniji potrjenih 141 primerov okužbe z novim koronavirusom, od tega je v Dolenjski regiji 30 primerov okužbe. Danes so prvi primer potrdili tudi v Brežicah.

Od začetka delovanja enotne vstopne točke so v Brežicah odvzeli 63 vzorcev. Vzorec, ki so ga odvzeli včeraj, je bil pozitiven.

Dr. Dražen Levojević, direktor Zdravstvenega doma Brežice je povedal, da gre za pacienta, ki ima blage simptome okužbe in je v domači oskrbi. V Zdravstvenem domu Brežice dnevno prilagajajo ukrepe.V ponedeljek bodo v Brežicah prenehali delo v vseh specialističnih ambulantah in v ginekološkem dispanzerju, odpovedali bodo tudi naročeni operativni program, so medtem sporočili iz bolnišnice. Med spremenjeno organizacijo dela velja tudi prepoved prisotnosti očetov in drugih spremljevalcev na porodih.

V prihodnjih dneh se bo spremenil način testiranja za koronavirus, saj po novem ne bodo več testirali tistih, ki imajo blage simptome in so bili v stiku z okuženimi. V takem primeru bodo šli v izolacijo za dva tedna. Druga novost je, da po novem v bolnišnici ostajajo le tisti okuženi s koronavirusom, ki imajo hujše težave, z milejšimi simptomi pa se okuženi z virusom zdravijo doma.

O novostih širjenja okužbe s koronavirusom in ukrepi vas bomo na Radiu Krka obveščali vsak dan ob 11:10 in 16:10.

Direktor ZD Brežice dr. Dražen Levojevič o obolelem iz Brežic