stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Koronavirus - aktualno z Dolenjske

Aktualno 1: Odziv in napotki po 1. okužbi v Posavju

Piše: A.Z.

Čas objave:
13.03.2020 16:10

Do 14. ure je bilo v Sloveniji potrjenih 141 primerov okužbe z novim koronavirusom, od tega je v Dolenjski regiji 30 primerov okužbe. Danes so prvi primer potrdili tudi v Brežicah.

Število obolelih se veča, v Sloveniji je trenutno potrjenih 141 okužb s koronavirusom, od tega je na območju Dolenjske 30 okuženih.

Vlada je včeraj za območje Slovenije razglasila epidemijo, v ponedeljek se zapirajo vse vzgojno-izobraževalne ustanove po državi, priča smo tudi rasti števila obolelih.

Do 14. ure je bilo v Sloveniji potrjenih 141 primerov okužbe z novim koronavirusom, od tega je v Dolenjski regiji 30 primerov okužbe. Danes so prvi primer potrdili tudi v Brežicah.

Od začetka delovanja enotne vstopne točke so v Brežicah odvzeli 63 vzorcev. Vzorec, ki so ga odvzeli včeraj, je bil pozitiven.

Dr. Dražen Levojević, direktor Zdravstvenega doma Brežice je povedal, da gre za pacienta, ki ima blage simptome okužbe in je v domači oskrbi. V Zdravstvenem domu Brežice dnevno prilagajajo ukrepe.



V ponedeljek bodo v Brežicah prenehali delo v vseh specialističnih ambulantah in v ginekološkem dispanzerju, odpovedali bodo tudi naročeni operativni program, so medtem sporočili iz bolnišnice. Med spremenjeno organizacijo dela velja tudi prepoved prisotnosti očetov in drugih spremljevalcev na porodih.

V prihodnjih dneh se bo spremenil način testiranja za koronavirus, saj po novem ne bodo več testirali tistih, ki imajo blage simptome in so bili v stiku z okuženimi. V takem primeru bodo šli v izolacijo za dva tedna. Druga novost je, da po novem v bolnišnici ostajajo le tisti okuženi s koronavirusom, ki imajo hujše težave, z milejšimi simptomi pa se okuženi z virusom zdravijo doma.

O novostih širjenja okužbe s koronavirusom in ukrepi vas bomo na Radiu Krka obveščali vsak dan ob 11:10 in 16:10.

Direktor ZD Brežice dr. Dražen Levojevič o obolelem iz Brežic