profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Koronavirus - aktualno z Dolenjske Krško

AVDIO: Poziv občanom Občine Krško

Piše: Občina Krško

Čas objave:
19.03.2020 18:41

Župan občine Krško mag. Miran Stanko in direktorica Zdravstvenega doma Krško Tatjana Fabjančič Pavlič sta danes še enkrat vse občane pozvala k upoštevanju navodil in k izvajanju ukrepov.

Poziv staršem brez varstva otrok – pokličite na 070 585 803
Kot je povedal župan, obveščajo vse starše, ki delajo v kritični infrastrukturi (dejavnosti na področju energetike, zagotavljanja javnih služb, zagotavljanja drugih družbeno vitalnih storitev, zdravstva, varnosti, socialnih služb, oskrbe, komunale ipd.) ali opravljajo službo v intervencijskih enotah, pa nimajo varstva za svoje otroke, da jim pri tem lahko pomagajo prostovoljci. Pokličejo naj na vstopno točko Centra za socialno delo Posavje na telefonsko številko 070 585 803.
V sodelovanju z Mladinskim centrom Krško, Zvezo prijateljev mladine Krško in osnovnimi šolami ter vrtci je namreč Občina Krško pozvala prostovoljce. Odzvalo se je 45 prostovoljk in prostovoljcev, večinoma iz krških vrtcev in šol, ki so pripravljeni nuditi individualno varstvo na domu.
Zdaj pozivajo vse starše, da se javijo na telefonsko številko 070 585 803, kjer jih bodo povezali s prostovoljci, da se bodo lahko dogovorili za individualno varstvo.

Za občane v stiski
Kontakt za občane v stiski 070 585 803 – Center za socialno delo Posavje – vstopna točka za občanke in občane, predvsem starejše in bolne, ki potrebujejo pomoč za dostavo zdravil in drugih nujnih potrebščin, in nimajo svojcev ali znancev, ki bi jim pri tem lahko pomagali.
Na telefonski številki 041 730 192 so med 8. in 18. uro vsak dan dosegljivi predstavniki Območnega združenja Rdečega križa Krško, ki bodo občanom prav tako priskočili na pomoč.
Občina je v sodelovanju z OŠ Jurija Dalmatina Krško organizirala tudi pripravo hrane v šolski kuhinji, kjer bi lahko zagotovili tudi več kot 1000 toplih obrokov dnevno, v kolikor bo potrebno. Odzvali so se tudi v drugih javnih zavodih, kjer je v pripravljenosti zadostno število kuharskega osebja in tehničnega kadra, ki bi priskočilo na pomoč pri razvozu hrane.
Kar se tiče zaščitne opreme, je župan poudaril, da smo odvisni od države, tako kot vsi ostali.

Prepoved uporabe igrišč, igral, fitnes naprav in drugih rekreacijskih površin
Še enkrat je pozval občane, da se držijo navodil in NE HODITE NA IGRIŠČA, otroci naj ne uporabljajo igral, tudi uporaba fitnes naprav na prostem je strogo prepovedana, prav tako zadrževanje v parkih in drugih rekreacijskih površinah.

Izognite se nenujnim nakupom v trgovini, podprite lokalno
Tržnica Videm je do nadaljnjega zaprta, odpadejo sejmi. Na tej povezavi pa je Center za podjetništvo in turizem Krško objavil seznam ponudnikov oz. kmetij. Z lokalnimi kmetijami, ki običajno nudijo svoje izdelke tudi na Tržnici Videm, so se dogovorili, da lahko njihove izdelke kupite tudi pri njih doma oz. po dogovoru na lokaciji prevzema. Ponudnika predhodno pokličete po telefonu in naročite želeno. Naročeno naj gre iskat ZDRAVA oseba.

Obvestila iz Zdravstvenega doma Krško
Direktorica Zdravstvenega doma Krško Tatjana Fabjančič Pavlič je poudarila, da se zdravstvena dejavnost izvaja samo na lokaciji ZD Krško med 7. in 19. uro. V dejavnost se vključujejo tako zdravniki zdravstvenega doma kot koncesionarji. Pacienti vstopajo skozi glavni vhod, na katerem je triaža. Okrepljeno imajo tudi sprejemno pisarno, ki usmerja klice v akutne ambulante in sprejema naročila za zdravnike.
Zdravniki in sestre iz Krškega in Brežic zagotavljajo delovanje Covid ambulante za odrasle na lokaciji ob Urgentnem centru Brežice. Pediatri iz Krškega in ZD Brežice od ponedeljka, 23. marca, zagotavljajo Covid ambulanto za otroke in mladostnike na lokaciji ZD Brežice med 7. in 19. uro. Paciente v ambulante Covid napotujejo izbrani osebni zdravniki in pediatri po predhodni triaži in oceni zdravstvenega stanja posameznika.

Za psihološko pomoč je na voljo telefonska številka ZD Krško, na kateri je med 10. in 14. uro dosegljiv psiholog.
V sodelovanju s civilno zaščito so na parkirišču za zdravstvenim domom postavili šotor, ki v primeru potreb koristi kot izolacijska točka za zdravstveno obravnavo oseb s sumom na okužbo s Covid-19.
Akutna ambulanta za odrasle dela vsak dan med 7. in 19. uro, ambulanta za preveze, svetovanje in administracijo med 7. in 14. uro, akutna in svetovalna pediatrična ambulanta med 7. in 14. uro. Akutne zobozdravstvena ambulanta skrbi za telefonsko svetovanje in napotitev pacientov v ambulanto za nujno zobozdravniško pomoč v ZD Novo mesto.

Pediatri in zdravniki ZD Krško starše pozivajo »Bodite svojim otrokom odgovorni starši", da otroci ostanejo zdravi.

Direktorica Zdravstvenega doma Krško Tatjana Fabjančič Pavlič

Izjava o ukrepih 19.03.2020


Župan Občine Krško Miran Stanko

Izjava o ukrepih dne 19.03.2020