stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : 59. podelitev Bloudkovih priznanj

Piše: R.K.

Čas objave:
12.02.2024 12:56

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : 59. podelitev Bloudkovih priznanj; Ponovna zmaga za Krko

SVET NA KRKI

Na osrednjem vadišču Slovenske vojske v Postojni se bo danes začela vaja usposabljanja pilotov in kontrolorjev združenega ognja, v kateri ob slovenskih silah sodelujejo ameriška letala F-16. Letalske in artilerijske posadke se bodo štiri dni urile v zagotavljanju ognjene podpore in izvajanju taktičnega poleta, so sporočili z obrambnega ministrstva.

V Ljubljani bodo z današnjo slovesnostjo uradno odprli nove prostore Biotehnološkega stičišča Nacionalnega inštituta za biologijo. Inštitut je s sodobno raziskovalno opremo in infrastrukturo dobil boljše pogoje za raziskovalno delo. Po otvoritvi bodo podelili tudi nagrade Miroslava Zeia in priznanja inštituta.

KRKA DOMA

Na Brdu pri Kranju je potekala 59. podelitev Bloudkovih priznanj, kjer je med nagrajenci za življenjsko delo v športu bil tudi Novomeščan Janez Penca, nekdanji vrhunski atlet, pedagog, trener, prevajalec, publicist ter častni občan Novega mesta. V disciplini 400 m z ovirami je osvojil jugoslovansko državno prvenstvo v letih 1973, 1975 in 1976, leta 1978 pa je postal državni prvak v deseteroboju. Rožman je izračunal, da je Penca na prvenstvih na prostem osvojil kar 17 naslovov slovenskega članskega prvaka, poleg tega pa še mnogo mladinskih naslovov v različnih disciplinah. Med letoma 1970 in 1980 je zastopal barve jugoslovanske državne reprezentance in dvakrat zmagal na Hanžekovičevem memorialu v Zagrebu. Po koncu svoje aktivne športne kariere pa se je Penca posvetil trenerskemu delu, publicistiki ter prevajanju strokovne literature. Kot trener je vzgojil številne odlične atlete, ki so dosegali uspehe tako doma kot tudi v tujini.

V Novem mestu je minulo soboto potekal že drugi obračun med ekipama Krke in SIP Šempetra v štirih dneh. Krka je ponovno slavila, tokrat kar v štirih nizih. Martin Kosmina je bil ključen igralec za domače saj je prispeval 22 točk, medtem ko sta jih Jarvis in Pulko dodala po 12. Na strani gostov je Pokeršnik zbral 10 točk. Krka je prevladovala z odlično igro v vseh elementih, zbrali pa so tudi 12 blokov. Gostje so tekmo začeli močno, vendar so se domači počasi dvignili in prevzeli nadzor. Kljub izgubljenemu prvemu nizu so se v drugem močno odzvali ter prevzeli vodstvo. Energijo so prenesli v tretji niz, kjer so bili premočni za goste, le-ti pa so le še težko sledili. V četrtem nizu je Krka še dodatno utrdila svojo prevlado, z odličnimi začetnimi udarci in učinkovitim napadom pa je zaključila tekmo. Po tekmi je Martin Kosmina poudaril, da so imeli nekaj začetnih težav, vendar so se nato hitro pobrali, kar je zadostovalo za novo zmago.

Osrednja informativna oddaja 12.02.2024