kamera Svet24.si

Žena zasačila profesorja v objemu študentke

tutan lenard Svet24.si

FOTO: To je najbrž edini slovenski par, ki živi ...

BITENC Necenzurirano

Bešič Loredan in Bitenc skupaj proti Breclju

zvezdan martic2 Reporter.si

Bo to novi predsednik uprave RTV Slovenija?

benjamin sesko Ekipa24.si

Mora Keka skrbeti!? Ne le Jan Oblak, poškodovan ...

Sabina Mlakar Njena.si

Sabino Mlakar na zadnjo pot pospremili tudi znani ...

dragic 2 Ekipa24.si

Goran Dragić brutalno iskreno o svoji ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Črnomaljski svetniki sprejeli proračun in potrdili prejemnike priznanj

Piše: M.K.

Čas objave:
31.01.2020 13:05

V informativni oddaji Radia Krka je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Predsednik hrvaške vlade Andrej Plenković je ocenil, da je današnja odločitev Sodišča Evropske unije v Luxembourgu zmaga hrvaških argumentov, ki jih je Hrvaška predstavila na sodišču. Znova je pozval Slovenijo k dvostranskim pogajanjem, da bi prišli do obojestransko sprejemljive rešitve spora o meji.

Hrvaška policija je prijela 41-letnega državljana Slovenije in 29-letnega državljana Bosne in Hercegovine zaradi tihotapljenja mamil. Policija ju je ustavila včeraj, ob hrvaško-slovenski meji, nedaleč od Bizeljskega, medtem ko sta v kombiju prevažala skoraj pol tone marihuane. Hrvaški kriminalisti so ju kazensko ovadili zaradi tihotapljenja mamil. Oba sta v priporu.

KRKA DOMA: Mestna občina Novo mesto, stanovanjsko podjetje Zarja in gradbeno podjetje Malkom so včeraj podpisali pogodbo za prenovo zadružnega doma na Uršnih selih pri Novem mestu. V več kot 60 let stari zgradbi bodo ob prostorih krajevne skupnosti uredili tudi šest najemnih stanovanj. Naložba bo skupaj z davkom stala približno pol milijona evrov. 
Prenovo nameravajo začeti februarja in dela končati do konca leta. 

Črnomaljski občinski svetniki so v tem tednu sprejeli proračun občine za leto 2020. V njem so načrtovani do zdaj najvišji prihodki. Na prihodkovni strani znaša proračun skoraj 17 milijonov evrov, odhodki pa so načrtovani v višini skoraj 21 milijonov evrov. Svetniki so potrdili tudi dobitnike priznanj. Med občinskimi priznanji, ki jih podeljujejo ob prazniku občine Črnomelj, so najvišje priznanje, plaketo Občine Črnomelj podelili Mariji Jelenič, najstarejši živeči tako dijakinji kot tudi profesorici gimnazije v Črnomlju, diplomo Občine Črnomelj pa Jožetu Vrščaju, poveljniku Gasilske zveze Črnomelj in Športno Društvo Butoraj, ki je v preteklem letu praznoval 40 let delovanja. 

Na slovesnem odprtju 31. sejma Alpe-Adria, je Gospodarsko razstavišče, v sredo, že desetič podelilo Jakoba – sejemsko nagrado za kakovost in odličnost v turizmu. Med številnimi prispelimi prijavami je strokovna komisija uvrstila v ožji izbor pet programov. Tokratno, jubilejno deseto nagrado Jakob so na temo inovativnih pristopov na gradovih in dvorcih prejeli Gradovi Posavja. Predsednik mednarodne komisije dr. Janez Bogataj je poudaril, da odločitev za izbor zmagovalca ni bila težka, saj je komisija izbirala na podlagi strokovnosti. Navdušenje nad izborom nagrajenca je izrazil tudi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek in poudaril nujnost povezovanja v turizmu. Na tokratnem sejmu turizma, kampinga in karavaninga, se predstavljajo tudi nekateri ponudniki z našega območja.   

Več v oddaji "Krka ob enih"

Krka ob enih, 31.01.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri