EU Digitalno COVID potrdilo Svet24.si

Pozor, če ste digitalno covidno potrdilo ...

blato Pivola Svet24.si

Odpadno blato odstranjeno, a nekaj še vedno smrdi

pct-pogoj, preverjanje, koronavirus Svet24.si

Ogorčenje: v državni zbor vpadli inšpektorji in...

igor zorcic bobo1 Reporter.si

Igor Zorčič bo ustanovil stranko do konca leta, ...

20210610-01064860 Necenzurirano

Lepo je biti minister Dikaučič #kolumna

sonja-plešnar Njena.si

'Vem, zakaj me ljudje obtožujejo, da sem ...

Olimpija mm Ekipa24.si

KATASTROFALNA popotnica Olimpije za VEČNI DERBI! ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - V Beli krajini pričakujejo 20.000 obiskovalcev

Piše: M.K.

Čas objave:
17.05.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Kranjski splošni zdravniki, ki so aprila podali odpovedi pogodb o zaposlitvi, so se po sprejemu aneksa ena k splošnemu dogovoru na četrtkovem sestanku odločili, da odpovedni rok, ki bi se iztekel s koncem maja, podaljšajo do 15. septembra. Vztrajajo namreč tudi pri sprejetju drugih ukrepov, ki bodo razbremenili njihovo delo, na čelu z aneksom dve.

Tožilstvo v Zadru je po dveh mesecih in pol sklenilo preiskavo proti moškemu, ki je konec februarja čez balkon družinske hiše na otoku Pagu vrgel svoje štiri mladoletne otroke. Moški je bil medtem tudi na psihiatričnem opazovanju. Izvedenci so ugotovili, da njegova prištevnost med poskusom umora otrok ni bila zmanjšana. Za poskus štirikratnega umora 54-letnemu moškemu grozi tudi do 50 let zapora.

KRKA DOMA: V Metliki bodo ta vikend zaznamovale prireditve 37. Vinske vigredi, največje tradicionalne turistično-vinarske in kulturno-etnološke prireditve v Beli krajini. Prireditelji pričakujejo, da bo do nedelje metliško mestno jedro in prireditve Vinske vigredi obiskalo skupaj približno 20.000 obiskovalcev z vseh koncev Slovenije in iz sosednje Hrvaške. Na Turističnem društvu Vigred Metlika so navedli, da bo glavnina dogodkov Vinske vigredi potekala na glavnem odru na Trgu svobode, dodatni zabavni spored pripravljajo še na dveh manjših metliških odrih. 

V tem mesecu se v Mestni občini Novo mesto nadaljuje uspešen projekt pešačenja v šolo v organiziranih skupinah Pešbus. Pešbus do 31. maja poteka na Osnovnih šolah Grm, Center, Drska in Otočec, nadaljeval pa se bo v septembru v času Evropskega tedna mobilnosti (ETM). Dnevno tako v šolo pešači več kot 140 otrok, ki jih spremljajo starši in prostovoljci Društva za razvoj prostovoljnega dela Novo mesto. Pešbus v Novem mestu velja za enega najuspešnejših v Sloveniji. 

Pri Osnovni šoli Brežice je letos že devetič potekal Ekopraznik, ki ga organizira Združenje za ekološko kmetovanje Dolenjske, Posavja in Bele krajine. Na Ekološki tržnici se obiskovalci in osnovnošolci seznanijo z delom ekoloških kmetij in ekološko pridelanimi izdelki. Ekološko pridelana hrana je koristna za okolje, ljudi, ki jo uživajo in za pridelovalce. Občina Brežice spodbuja lokalno in ekološko pridelavo, v letošnjem letu pa v proračunu uvaja tudi sredstva za podporo avtohtonim sortam rastlin, jedi in živali. 

Krka ob enih, 17.05.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri