profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Izjemna arheološka najdba v Beli krajini

Piše: M.K.

Čas objave:
21.05.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI:  Slovenska obveščevalno-varnostna agencija (Sova) je prvič javno objavila prosta delovna mesta v agenciji. Med drugim išče osebe na področjih pridobivanja podatkov s tajnim sodelovanjem, vrednotenja in analiziranja podatkov, informacijsko-komunikacijske infrastrukture ter pravne podpore.

V Vietnamu se soočajo z izbruhom afriške prašičje kuge in so, da bi omejili širjenje bolezni, od februarja uničili 1,5 milijona prašičev, so danes sporočile oblasti. To je okoli pet odstotkov vseh prašičev v državi in bolezen bo povzročila veliko gospodarsko škodo. 

KRKA DOMA:  
V Beli krajini so znova priča izjemni arheološki najdbi, in sicer je včeraj Alenka Jovanović v sklopu arheoloških izkopavanj na Ulici Mirana Jarca v Črnomlju našla zlati kovanec. Izjemno zanimiva in dragocena najdba priča o arheoloških bogastvih Črnomlja in širše Bele krajine. Ta poznoantični kovanec se pridružuje izjemno pomembni najdbi na Pezdirčevi njivi pod Kučarjem, kjer je dr. Lucija Grahek lani odkrila keltski zlatnik iz 4. stoletja pr. n. št. 

V Semiču je bilo v soboto 25. Preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči civilne zaščite in rdečega križa Dolenjske regije. Udeležilo se ga je 13 ekip, ki so svoje znanje dokazovale na štirih kontrolnih točkah.
Zmagala je ekipa Območnega združenja Rdečega križa Novo mesto, ki bo dolenjsko regijo zastopala na oktobrskem državnem preverjanju znanja.

Zveza društev vinogradnikov Dolenjske bo tradicionalni, 47. Teden cvička, ki bo potekal od petka do sobote, letos vnovič pripravila v Trebnjem. Na tridnevni prireditvi, ki jo bodo obogatili z dolenjsko kulinariko, pričakujejo skupaj do 10.000 obiskovalcev.  Razglasili bodo novega kralja cvička, cvičkovo princeso in ambasadorja cvička ter podelili priznanja najboljšim vinogradnikom. 

Krka ob enih, 21.05.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri