horned-viper-1329241_1920 Svet24.si

Marina je med nabiranjem špargljev ugriznil ...

ljudje, prebivalstvo Svet24.si

Prebivalstvo EU bo do leta 2100 upadlo za skoraj ...

20220424-01134542 Necenzurirano

Sandi Češko, drugi najbogatejši Slovenec, je v ...

cvikl legan vila m24 pl Reporter.si

Milan Cvikl razkriva, zakaj v ločitvenem postopku...

jason kidd luka doncic Ekipa24.si

Razočarani Dončić po novem porazu tudi o ...

Igor Drvenkar se je odpravil na krasno glasbeno popotovanje z enimi in edinimi Parni Valjak Odkrito.si

To je novi pevec skupine Parni valjak

timi zajc Ekipa24.si

Njen največji junak: Zajca po izjemnem poletu ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Zvezdniška zasedba na Šmarješkem teku

Piše: M.K.

Čas objave:
10.06.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Na slovenskih cestah so prejšnji teden v prometnih nesrečah umrle tri osebe. Letos je na cestah umrlo 48 udeležencev prometnih nesreč, v enakem obdobju lani pa 9 manj oziroma 39. Sicer pa Agencija za varnost prometa in policija danes začenjata drugi del nacionalne preventivne akcije Hitrost, ki bo potekala do 23. junija. Policija bo izvajala poostrene nadzore na številnih lokacijah po Sloveniji. 

Na spletu se je po navedbah NLB pojavil poskus zlorabe s pošiljanjem lažnih elektronskih sporočil, katerih pošiljateljica naj bi bila NLB. Namen lažnega sporočila je s pomočjo spletnega obrazca od posameznikov pridobiti osebne podatke. Strankam oz. prejemnikom takšnega e-sporočila v banki svetujejo, da ga takoj zbrišejo.

KRKA DOMA:  Kar 207 tekačev in tekačic je včeraj nastopilo na osrednjem teku 24. Šmarjeških tekov, ki so vedno bolj priljubljeni. Dvoboj za zmago je potekal med domačim olimpijcem Novomeščanom Primožem Kobetom, ki se na atletske steze vrača po večletnih težavah s poškodbami, svojo tekaško pot pa je začel prav na Šmarješkem teku, in predlanskim državnim prvakom v maratonu Mirnopečanom Mitjo Krevsom.  Na koncu je zmagal Krevs.  Kot še poroča Dolenjski list, je bilo vseh udeležencev skupaj z otroki, ki so se pomerili na različnih krajših razdaljah, 483.

Še do srede, 12. junija, lahko občanke in občani občine Krško glasujejo za projekte v okviru participativnega proračuna za prihodnje leto. Glasovanje o izvedbi projektov, ki jih je predlagala komisija, poteka na sedežih posameznih KS in v sprejemni pisarni Občine Krško med 15. in 19. uro ali pa na spletni strani Občine Krško.

V Velikih Brusnicah je bila sobota, 8. junij, v znamenju njihove daleč najbolj prepoznavne dobrote: brusniške hrustavke. Že 27 let domačini na en dan v letu obiskovalcem predstavijo vrsto dobrot in ostale aktivnosti društev, jim ponudijo okusne domače češnje in zaplešejo dolgo v noč. Praznik češenj so v vasici pod Gorjanci prirejali že mnogo prej, eden od starejših plakatov denimo nosi letnico 1966. A zadnjih 27 let poteka neprekinjeno, za kar poskrbita Prostovoljno gasilsko društvo Brusnice, tamkajšnja krajevna skupnost, osnovna šola in pa vrsta drugih društev. 

Festival brezglutenske ponudbe so v soboto, 8. junija pripravili v Športni dvorani Leona Štuklja v Novem mestu. Med zanimivim dogajanjem so prav v Novem mestu razrezali največjo brezglutensko torto v Sloveniji ob 25. obletnici prve tovrstne torte pri nas. Festival je bil namenjen bolnikom s celiakijo in njihovim svojcem,  ter tistim, ki skrbijo za edino zdravilo-vseživljenjsko brezglutensko dieto. 
Na festivalu so tudi razdelili donirana sredstva 4 socialno šibkim bolnikom s celiakijo. 

Krka ob enih, 10.06.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri