stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Slovenija ne bo žep za migrante

Piše: M.K.

Čas objave:
09.07.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI:  V bolnišnici na Reki je po petih dneh za posledicami vročinskega udara in dehidracije umrla štiriletna deklica, ki jo je njen 33-letni oče v četrtek več ur pustil v avtu v hudi vročini. Oče naj bi pustil deklico v avtu, da je ne bi zbudil. Okna je zaprl, da se vanj ne bi prašilo z bližnjega gradbišča. Načrtoval naj bi, da se bo ustavil za 15 minut, da bi pomagal zaposlenim v svojem frizerskem salonu, a je očitno delo podaljšal. Deklico so v avtu zagledali delavci z gradbišča, ki so tudi poklicali rešilca. Policija je očeta kazensko ovadila. Grozi mu od enega do osem let zapora. 

Osrednji in južni del Slovenije je včeraj zajelo neurje z močnejšimi nalivi in sunki vetra ter točo. T. i. supercelična nevihta se je popoldne razbesnela tudi nad Kočevjem. Po zadnjih podatkih je bilo poškodovanih in prijavljenih okoli 50 lokacij v Kočevju in okolici. Na delu je bilo sto gasilcev z 19 vozili. Gasilci so črpali vodo iz kletnih prostorov približno 12 objektov ter začasno prekrili in zaščitili poškodovane strehe. Neurje je med drugim povzročalo škodo tudi na območju občin Ig, Jezersko, Ribnica in Velike Lašče. 

KRKA DOMA:  Predsednik vlade Marjan Šarec, ki si je v spremstvu ministra za notranje zadeve Boštjana Poklukarja in generalne direktorice policije Tatjane Bobnar včeraj ogledal razmere ob meji s Hrvaško v občinah Ilirska Bistrica, Kostel in Črnomelj, je ob tem zagotovil, da Slovenija ne bo postala žep za migrante. Ocenil je tudi, da operativno delajo v pravo smer. Da Slovenija ne bo žep za migrante, govori tudi to, da se je število migrantov, ki so prešli italijansko mejo, celo nekoliko zmanjšalo, je pojasnil. Po Šarčevih besedah bodo morali za uspešno rešitev težav z nelegalnimi migranti na zunanji meji EU oz. na hrvaško-srbski in hrvaško-bosanski meji uporabiti enote Frontex. "Dokler EU tega ne bo izvedla, bomo imeli na naši meji tudi migracije," je izpostavil Šarec. Stanje na meji ob Kolpi in število tamkajšnjih policistov je sicer ocenil za zadovoljivo.

Po uspešno opravljenem komisijskem pregledu se je konec prejšnjega tedna uradno zaključila rekonstrukcija državne ceste na odseku med Brodom in Srebrničami v Mestni občini Novo mesto. Poleg prenovljene ceste je možno do pokopališča v Srebrničah s kolesom ali peš dostopati po novi večnamenski poti, ki je opremljena z javno razsvetljavo, ob pokopališču pa sta tudi novi avtobusni postajališči.  V prihodnosti je predvideno nadaljevanje večnamenske poti do naselja Srebrniče.

Turistično društvo Zagradec in vaščani Kit­nega Vrha so v nedeljo, pri­pra­vi­li že devetnajsto tek­mo­va­nje v že­tvi pše­ni­ce s sr­pom. Člani in članice so se skupaj s podmladkom in ostalimi ljubitelji starih običajev, zbrali na Blatnikovi njivi pod vasjo, kjer so želi pšenico s srpi, na roke, kot nekoč. Poleg hitrosti in kakovosti opravljenega dela, je komisija pod vodstvom Milene Vrhovec, ocenjevala tudi tudi trdnost snopov, čistost rezi in druge kriterije. Lovorika naj žanjca je letos pripadla Jožetu Mavru, naj žanjici pa Angeli Trlep z Orlake. Nagradi sta prejeli tudi najstarejša žanjica Anica Blatnik in najmlajša Angela Bedene iz Šmihela.

Krka ob enih, 09.07.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri