stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Svet zavoda podprl Kramar Zupanovo

Piše: M.K.

Čas objave:
18.09.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Pogajanja med vlado in predstavniki občinskih združenj o višini povprečnine za prihodnji dve leti včeraj niso prinesla dogovora. Višina povprečnine bo tako ostala takšna, kot jo je izračunala vlada. V prihodnjem letu bo znašala 589, v letu 2021 pa 588 evrov. Da so se vsi strinjali, da so stroški občin višji od predlagane povprečnine, je izpostavil tudi predsednik Združenja mestnih občin Slovenije in novomeški župan Gregor Macedoni. Ob tem pa je bil do predloga finančnega ministrstva kritičen, saj da pomeni realno poslabšanje situacije občinam za 25 milijonov evrov.

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo danes odigrala še zadnjo tekmo predtekmovalne skupine C v Ljubljani. Njen zadnji tekmec bo Rusija, branilka naslova, ki je do zdaj dobila vse štiri tekme, na katerih je pokazala več obrazov. Tekmeca se bosta danes ob 17.30 uri pomerila za prvo mesto v skupini. 

KRKA DOMA: Svet zavoda Splošne bolnišnice Novo mesto je dozdajšnji direktorici Mileni Kramar Zupan sinoči soglasno izglasoval nov oz. drugi mandat na čelu te osrednje dolenjske bolnišnične ustanove. Kramar Zupanovo morata zdaj potrditi še pristojno ministrstvo oz. Vlada. Po podatkih Kramar Zupanove se je na razpis za direktorja novomeške bolnišnice prijavil še diplomirani inženir strojništva Božidar Resnik iz Krškega, ki pa za svojo kandidaturo ni dobil nobenega svetniškega glasu. Novomeška bolnišnica načrtuje za več kot 11 milijonov evrov naložb, za katere bo sama prispevala skoraj pet milijonov evrov. Razliko bo pokrila z državnim denarjem.

Od ponedeljka do petka na širšem območju Slovenije poteka usposabljanje kontrolorjev združenega ognja iz enot Slovenske vojske in tujih oboroženih sil. Usposabljanje podpira 152. letalska eskadrilja Slovenske vojske s parom letal Pilatus PC-9 M Hudournik in nizozemsko vojaško letalstvo z letalom Lear Jeat. Letala bodo v podporo usposabljanja vzletala z letališč v Cerkljah ob Krki in na Brniku. Letenje bo potekalo predvidoma med 9. in 15. uro, v četrtek tudi med 14. in 22. uro. Danes poteka na območju Novega mesta, jutri in v petek pa na širšem območju Kočevja.

Na startu trimsteze od Mirne do Gorenje vasi, se je v soboto pod mirnskim gradom, pri ribniku, združilo približno 400 ljudi iz vse Slovenije. Letošnji dobrodelni Trimmigo so mirnski prostovoljci posvetili mladi družinici z Mirne. Skoraj dveletna deklica ima mišično distrofijo. Da bi ji omogočili dodatne plačljive fizioterapije, s katerimi bi okrepila mišice, so udeleženci teka zbrali skoraj 5.000 evrov prostovoljnih prispevkov, donacije pa se še stekajo na račun organizatorja dogodka društva Partizan.

Letošnji dobrodelni Trimmigo je bil prvič vključen tudi v niz tekaških prireditev za pokal Teki Dolenjske. Absolutni zmagovalec teka na 6 km je bil Miha Povšič iz Atletskega kluba Sevnica, med ženskami je zmagala Anja Fink. Tekmovali so tudi otroci. V teku na 200 metrov sta bila najboljša Oto Podlogar in Hana Gregorič, v teku na 700 metrov Jakob Černe in Katarina Tomšič, v teku na 1400 metrov pa Maj Repovž in Špela Vrana. 

Krka ob enih, 18.09.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri