Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Odprli zeliščarski center jugovzhodne Slovenije

Piše: M.K.

Čas objave:
20.09.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: V splošni bolnišnici Murska Sobota sta se včeraj popoldne stepli dve skupini moških, pri tem je bilo več lažje ranjenih, med njimi tudi varnostnik, nekdo pa je odvrgel tudi dve pločevinki dražilnega plina. Motiv pretepa ni znan. Poškodbe so ambulantno oskrbeli in bolnike odpustili v domačo oskrbo, tudi varnostnika, ki je bil lažje poškodovan po roki.

V Avstraliji, kjer so se začeli globalni podnebni protesti, je danes na ulice prišlo najmanj 300.000 ljudi. Po navedbah organizatorjev, gibanja Petki za prihodnost, je udeležencev skoraj enkrat več kot na prejšnjem tovrstnem zborovanju. V mestu Alice Springs v središču Avstralije pa se je več sto ljudi protestno uleglo na tla in se delalo mrtve.

KRKA DOMA: Vsakoletni dogodek Dan brez avtomobila je v Novem mestu je bil dopoldne na Glavnem trgu odlično obiskan, predvsem pa so se ga udeležili vrtičkarji, šolarji in dijaki, ki se preizkusijo na številnih animacijskih napravah in izobraževalnih delavnicah. S svojimi aktivnostmi so se med drugim predstavili tudi Rdeči križ, Europe direct Novo mesto, prehospitalne enote Novo mesto, Radio Krka in Kolesarski klub Adria Mobil.
V Črnomlju pa imajo danes na parkirišču pri Črnomaljskem gradu prireditev »Igraj se v mestu – Dan brez avtomobila«. Dopoldanskega dela programa se je udeležilo okoli 500 otrok črnomaljskih osnovnih šol in vrtcev. Udeleženci so se lahko družili, igrali in se izobraževali.  Otroci sevniških vrtcev pa so v tem tednu izvedli že 10. akcijo »Smeško-Kisko«, S »Smeškom« so nagradili voznike, ki parkirajo pravilno in zgledno, s »Kiskom« pa prijazno opozorili tiste voznike, ki z nepravilnim parkiranjem ovirajo prehod pešcev in s tem ogrožajo njihovo varnost.

V Zagradu v Občini Škocjan so včeraj uradno odprli zeliščarski center jugovzhodne Slovenije. Škocjanska občina je to brez davka približno 200.000 evrov vredno partnersko naložbo izvedla z nekaj manj kot 40.000 evri podpore nepovratnih sredstev za lokalni razvoj skupnosti. Škocjanski župan Jože Kapler je povedal, da so na vhodu v zeliščarski center oz. v Zagraški log prenovili in opremili nekdanjo pomožno gasilsko stavbo in s tem dobili prostore za delovanje centra. Po končanju gradbeno-obrtniških in krajinskih del namerava občina v prihodnjih letih ustanoviti javni zavod, ki bo skrbel tudi za vsebinski del parka, za potrebne zaposlitve, zasaditev nasadov in predelavo zelišč.

Računsko sodišče je popravljalne ukrepe pri reviziji pravilnosti dela poslovanja Občine Šentrupert ocenilo kot delno zadovoljive. Računsko sodišče je namreč ob reviziji poslovanja Občine Šentrupert v letu 2016 za mnoga področja občini izreklo negativno mnenje. Revizija je med drugim pokazala nepravilnosti v izvajanju proračuna, izplačevanju plač, javnih naročilih in zadolževanju. Medtem ko je nekatere popravljalne ukrepe, ki jih je sprejela občina, računsko sodišče ocenilo kot zadovoljive, pa sta dva izmed ukrepov le delno zadovoljiva. Nepravilnosti, ki jih občina ni odpravila, se nanašajo na podatke o zadolženosti in posredovanje podatkov ministrstvu za finance v zvezi s kreditom, ki ga je najela družba Energetika Šentrupert.

Krka ob enih, 20.09.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri