frece1 Svet24.si

Veronika se je zbujala v mlaki krvi in blata, pol ...

srečna ženska Dobra karma

12 astroloških znakov in hvaležnost do konca ...

ustnice Svet24.si

Ne dovolimo, da nam mraz načne ustnice

Christian Gostečnik Svet24.si

»Rešitev najdeš v sebi, ko si rečeš: Tudi jaz...

profimedia-0038485107 Dobra karma

Kaj izgubimo, ko se duhovno prebudimo?

sara rutar podaljški Njena.si

Kaj se ji dogaja po Kmetiji? Sta s fantom še ...

ksenija preminula Njena.si

Ksenija iz Kmetije izgubila bitko z rakom

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Krška obvoznica vse bližje odprtju

Piše: M.K.

Čas objave:
02.12.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: S prazničnim decembrom se začenja tudi preventivna akcija Slovenija piha 0,0. Policisti po vsej državi bodo posebej pozorni na stopnjo alkohola v krvi pri voznikih. Vinjeni vozniki so letos povzročili 1326 prometnih nesreč, v katerih je umrlo 30 ljudi. To je 50 odstotkov več kot lani.

Na Pošti Slovenije uporabnike njihovih storitev tudi letos pozivajo k pravočasnemu naročilu spletnih nakupov ter oddaji pisemskih pošiljk v predprazničnem času. Decembra se namreč, tako kot druga poštna in distribucijska podjetja, srečujejo s povečanim prometom, predvsem zaradi izjemne rasti spletnih nakupov, več pa je tudi pisemskih pošiljk.

Na novo smučarsko sezono se pripravljajo tudi vsi, ki skrbijo za varnost na smučiščih. Žičničarji se trudijo z zagotavljanjem čim večje varnosti, opozarjajo pa tudi na neustreznost predpisov, ki jim nalagajo stroške reševanja. V minuli sezoni se je na slovenskih smučiščih zgodilo 948 nesreč, prav toliko kot sezono pred tem.

KRKA DOMA:  V Krškem bodo sredi tega meseca odprli še zadnji, oz. južni krak obvoznice s krožiščem na desnem bregu Save pri Žadovinku. Glavna dela so že končali, te dni pa potekajo tehnični pregledi trase pri tovarni Vipap in južnega kraka. Vrednost celotnega projekta je približno 14,5 milijona evrov, občina pa je prispevala približno tri milijone evrov. Župan Stanko je poudaril, da bodo s končanjem obvoznice razbremenili krško mestno jedro in tranzitni promet, ki dnevno dosega 10.000 vozil in ga bodo z glavne posavske prometnice preusmerili na novo mestno obvoznico.

Podjetje Roletarstvo Medle je konec prejšnjega tedna namenu slovesno predalo nove proizvodno-poslovne prostore. Zgradili so 12 tisoč kvadratnih metrov proizvodno-skladiščnih prostorov in 2 tisoč kvadratnih metrov upravno-komercialnih prostorov, in sicer v neposredni bližini dosedanjega objekta na Cikavi. Direktor podjetja Robert Medle je povedal, da ocenjujejo, da je naložba vredna 12 milijonov evrov. Uradna otvoritev novih prostorov Roletarstva Medle, ki jih je blagoslovil kaplan Marko Mrlak, nekoč poslovni partner podjetja, je minila tudi v dobrodelnem duhu. Družba je namreč Splošni bolnišnici Novo mesto podarila 8000 evrov za nakup novega aparata za preglede nosne votline.

V Novem mestu je bil prejšnji konec tedna že 41. tradicionalni Smučarski sejem. Podpredsednik Smučarskega društva Krka Rog Matjaž Vrhovnik pravi, da smučanje ljudi še vedno zanima, se pa trend nakupa in uporabe smučarske opreme spreminjata.  V organizaciji Športnega društva Atraktiva, pa bo ta konec tedna smučarski sejem tudi v Mladinskem centru Sevnica. Sejem bo odprt v petek, 6. decembra, od 15. do 18. ure in v soboto, 7. decembra, od 8. do 14. ure. 

VREME ZA REGIJO
Dežurni prognostik z Agencije za okolje Blaž Šter za prihodnje dni napoveduje nizke temperature.

Več v oddaji "Krka ob enih"

Krka ob enih, 02.12.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri