stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Najboljše poslovno leto Adrie Mobil

Piše: M.K.

Čas objave:
31.12.2019 13:03

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Predsednik republike Borut Pahor se v novoletni poslanici spominja trenutkov, ko je Slovenija stopila skupaj in združila moči. Spomni se zbiranja sredstev za Krisa in navijanja za odbojkarsko reprezentanco. Kot je dejal, je šlo za močne občutke, da smo skupaj nepremagljivi.

Poležavanje v času praznikov škoduje zdravju. Če ne želite obžalovati praznične večerje, med prazniki ostanite aktivni, svetujejo znanstveniki. Že nekaj dni brezdelja namreč pomembno vpliva na naše telo. Če naredimo manj kot 1500 korakov na dan, izgubimo velik del mišične in kostne mase, razkriva raziskava znanstvenikov z univerze Liverpool. Hkrati se nam v pasu in mišicah nabira več maščobe.

Prvi dan novega leta se bo po svetu rodilo skoraj 400 tisoč novorojenčkov, ocenjuje Sklad ZN za otroke (Unicef). Prvi otrok v letu 2020 se bo po ocenah Unicefa najverjetneje rodil na otoku Fidži, zadnji pa v ZDA.

KRKA DOMA: Novomeška Adria Mobil je v poslovnem letu, ki se je izteklo avgusta, dosegla najboljši rezultat dozdaj. Prodala je 15.241 vozil za prosti čas in ustvarila skoraj 402 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje. Količinsko in vrednostno je to osem odstotkov več kot v preteklem 12-mesečnem primerljivem obdobju.  Tudi na ravni skupine, v kateri je poleg matične družbe Adria Mobil iz Novega mesta še 11 odvisnih družb, od tega osem v tujini, beležijo podobne indekse rasti. Rezultati so bili izjemni, saj so prav vse družbe v skupini v omenjenem obdobju poslovale odlično in s trendom rasti. Večino rasti je Adria Mobil, ki k prodaji skupine prispeva 90 odstotkov, dosegla na svojih ključnih trgih v zahodni Evropi. 

Potem ko je občina Šentjernej 19. decembra razpisala nadomestne volitve za župana, so včeraj začeli teči roki za volilna opravila. Volitve, ki jih bodo v občini imeli zaradi odstopa dosedanjega župana Radka Luzarja, bodo 8. marca prihodnje leto. Luzar je občino vodil v drugem mandatu, svoj odstop pa je napovedal konec septembra. Za glavni vzrok je navedel zaplete ob prenovi občinske ceste v Dolenji Stari vasi, kjer sicer živi, ki je pri občanih naletela na mešane odzive. Luzar je občino vodil nepoklicno, sicer pa je podjetnik in lastnik šentjernejskega podjetja L-Tek Elektronika. Po napovedi odstopa je dejal, da se bo vrnil v gospodarstvo.

Če še ne veste, kje bi preživeli najdaljšo noč v letu, se lahko odpravite na silvestrovanje na prostem. Na Glavnem trgu se bo silvestrovanje začelo danes ob 21. uri. Nastopajo MRFY in NUŠA DERENDA. Silvestrovanje na prostem v brežiškem mestnem jedru bo danes ob 22. uri s skupino Obvezna smer.  Na Trgu Matije Gubca v Krškem, bo silvestrovanje ob 22. uri z glasbeno skupino Džuboks. V Sevnici bo od 22. ure dalje silvestrovanje na prostem z ansamblom Roka Žlindre. 
Ob 21. uri Planinsko društvo Semič organizira silvestrski pohod na Smuk. Pohodniki bodo imeli odhod iz treh strani Oskoršnice, s Štefanovega trga v Semiču in Gabra.  Ob 22. uri bo silvestrovanje tudi v Črnomlju, s skupino Jackpot. V Mestnem parku Trebnje bo ob 21. uri silvestrovanje pod šotorom z Drugim vagonom in Zidaniškim kvintetom. Ob 22. uri bo silvestrovanje na prostem z ansamblom Valovi, ploščad pred občinsko zgradbo Šmarješke Toplice. Na mestni ploščadi v Kočevju pa bo ob 22. uri silvestrovanje s Čuki.

VREME ZA REGIJO 

Dežurni prognostik z Agencije za okolje Janez Markošek napoveduje, da bo prvi dan novega leta jasen. 

Več v oddaji "Krka ob enih"

Krka ob enih, 31.12.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri